©AFP
©AFP

Filip Stanković spustio rampu i izjednačio Ajaksov negativni rekord (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 23:06

Holandski velikan vezao sedmi meč bez pobede u Erediviziji

Nezapamćena kriza u Ajaksu. Amsterdamski velikan sve više klizi na tabeli i ukoliko uskoro ne povuče ručnu ne samo da će ostati bez titule, već bi mogao da izvisi i za mesto u Ligi Evrope! Dobro ste pročitali, ne Lige šampiona, već evropske B produkcije.

Jer holandski šampion nikako da ugleda svetlo na kraju tunela, da konačno obraduje navijače. Umesto toga, samo nova razočarenja. U poslednjem meču 18. rundi Eredivizije još jedno, pošto je Ajaks na svom terenu osvojio samo bod protiv davljenika Volendama – 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

I njega je jedva iščupao budući da je goste desetak minuta delilo do velike pobede, prve još od 1994. godine nad Ajaksom, što najbolje oslikava u kolikoj je krizi Ajaks. Istorijskoj, slobodno se može reći, jer večeras je upisao sedmu prvenstvenu utakmicu bez pobede. Nikada nije duže postio u Erediviziji (isti niz imao je 1962, 1964. i 1965. godine).

Jedan od najzaslužnijih što ovog četvrtka Ajaks nije prekinuo crnu seriju je Filip Stanković. Mladi srpski golman na pozajmici iz Intera spustio je rampu šampionu Holandije, upisao šest odbrana i približio Alfreda Šrojdera otkazu. Navijači amsterdamskog kluba odavno mu ga prizivaju.

Večeras su mu priredili nimalo toplu dobrodošlicu. Mahali su belim maramama, transparentina sa natpisom "Šrojderu, odje*i" i isto skandirali nekoliko minuta.

Treba istaći da je Ajaks imao inicijativu što potvrđuje 83 odsto poseda lopte, da je diktirao ritam i stvarao šanse (31 udarac ka golu rivala), ali nikako nije uspevao da probije bedem ispred Stankovićevog gola. Volendam je s druge strane jednom pogodio okvir gola Heronima Ruljija i savladao ga. Bilo je to na isteku sat vremena igre kada je defanzivac gostiju Damon Mirani najviše skočio posle prekida i uz pomoć greške doveo Volendam u prednost.

Domaćin je ekspresno posegao za izmenama što mu se isplatilo, doduše tek dvadesetak minuta posle primljenog gola. Rezervista Lorenco Luka je glavom spustio dugu loptu za Mohameda Kudusa - takođe ušao sa klupe u nastavku - koji je iz prve opalio po njoj i pogodio za izjednačenje. Ajaks je u poslednjih desetak minuta nastavio da vrši pritisak, ali nije uspeo da dođe do preokreta te se posle 18. odigranih kola nalazi na petoj poziciji sa 34 boda, sedam manje od lidera Fajenorda.

EREDIVIZIJA - 18. KOLO

Utorak

Emen - PSV 1:0 (1:0)

/Bernadu 24/

Sparta - RKC 0:0

Sreda

Go Ahed Igls - AZ Alkmar 1:4 (0:1)

/Viljumson 92p - Pavlidis 38, Mihajlović 57, Sugavara 87, Burmester 95/

Vitese - Tvente 2:2 (1:1)

/Vidović 44, Bero 52 - Van Volfsvinkel 33p, Černi 59/

Fortuna Sitard - Herenven 2:0 (0:0)

/Embalo 58, Jilmaz 97p/

Fajenord - NEC 2:0 (2:0)

/Dilrosun 9, Kokču 45p/

Utreht - Ekscelzior 1:0 (1:0)

/Douvikas 6/

Četvrtak

Groningen - Kambur 0:1 (0:0)

/Van Kam 77/

Ajaks - Volendam 1:1 (0:0)

/Kudus 80 - Mirani 59/



tagovi

AjaksFilip StankovićVolendamEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara