twitter.com/losclive
twitter.com/losclive

Fonseka stigao da "revitalizuje" Lil

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 20:28

Portugalac potpisao na dve sezone

Njegov dotadašnji učinak nikako nije obećavao i dalo se već tada naslutiti da mandat Žoslena Gurveneka u Lilu neće potrajati. I bi tako, nekadašnji trener Gengama i Bordoa preuzeo je klub sa statusom šampiona Francuske, a sa istim – doduše uz pojedine gubitke u igračkom kadru – prošle sezone završio na desetom mestu Lige 1. Očekivano, Gurvenek je sredinom juna dobio otkaz, a na upražnjenu klupu pred sam kraj meseca seo je Paulo Fonseka.

Izabrane vesti

"Njegovi brojni sportski uspesi u nekoliko šampionata (Portugalija, Ukrajina, Italija) povezani sa njegovom sposobnošću da oblikuje i unapredi mlade talente, čine ga idealnim trenerom za nastavak i revitalizaciju projekta Lila", navodi se između ostalog u saopštenju francuskog kluba.

Bilo je najave prethodnih dana, sada je i zvanično. Portugalski stručnjak juče je doputovao na jug Francuske na završne pregovore sa rukovodiocima Lila koji su očigledno bili plodonosni, te će od danas preuzeti ulogu šefa struke.

"Postati novi trener Lila je za mene izvor ponosa i velika čast. Svestan sam da odabir ovog velikog francuskog kluba, sa bogatom istorijom i impresivnim rezultatima, takođe sa sobom nosi ogromnu odgovornost. Stoga sam srećan što počinjem avanturu sa Lilom i nestrpljivo čekam da se bacim na posao sa osobljem i igračima", rekao je Fonseka na promociji.

Portugalac je prethodnih godinu dana bio bez posla, pošto je Roma krajem prošle sezone odlučila da ne produži ugovor sa njim. Fonseka je trenersku karijeru započeo niželigaškim portugalskim klubovima, da bi pažnju tamošnje fudbalske javnosti privukao u Pasoš Fereiri koju je u sezoni 2012/13 vodio do istorijskog trećeg mesta.

Odmah potom angažovao ga je Porto, da bi se godinu dana kasnije vratio u Pasoš Fereiru pošto je na Dragau razočarao (osvojio samo Super kup Portugalije). Usledio je jednogodišnji mandat u Bragi, te tri sezone na klupi Šahtjora iz Donjecka sa kojim je osvojio tri uzastopne duple krune. U Romi pak nije imao uspeha, prvu sezonu završio je na petom, drugu na sedmom mestu.

Sa Lilom je potpisao ugovor na dve godine.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Paulo FonsekaLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara