Fudbaleri Ferencvaroša (©Shutterstock)
Fudbaleri Ferencvaroša (©Shutterstock)

Fradi "pustio korenje", Zalaegerseg razmišlja o LE, Kapošvar spreman za još jedno poniženje

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.06.20. | 12:30

Danas na programu još tri meča prvenstva Mađarske

Fradi "pušta korenje". Sergej Rebrov uspeo je da povrati nekadašnju slavu Ferencvarošu. Otkako je angažovao ukrajinskog strulnjaka najtrofejniji klub Mađarske ponovo dominira u zemlji. Šest kola pre kraja prvenstva Fradi je na prvom mestu, ispred Fehervara kome beži devet bodova. Titula je skoro u džepu, a može da postane još bliže trofejnoj sali posle meča 28. kola koji Orlovi igraju Pakša u gostima (21.05).

Ipak, ne bi trebalo očekivati sigurnu pobedu gostiju, jer Ferencvarošu će ovo da bude peta utakmica u 18 dana. Sam Rebrov je rekao da je za njegov tim to veoma naporno. Sa druge strane, Pakš je imao još jedan dan više za oporavak, pošto je svoj duel prethodn runde imao u subotu, a Ferencvaroš u nedelju.

Izabrane vesti

Pakš je na rubu ispadanja, prvi je iznad crte sa samo bodom više od ugroženog Debrecina koji može da mu pravi problem do kraja sezone. Ipak, juče je izgubio, pa Pakš ima priliku da se dodatno odlepi od crvene zone.

Mađarsko prvenstvo je prilično dosadno u pogledu golova, tako da ne može da se nazove spektakularnim. Ali situaciju pokušava da popravi Kapošvar, vlasnik poslednjeg mesta na tabeli. Ovi gubitnici su primili 19 golova u poslednjih pet mečeva. Tokom prethodnog vikenda fenjeraš je neočekivano remizirao sa Debrecinom 1:1, dok su pre toga bila čista poniženja za njega. Isto se može očekivati i na meču 28. kola prvenstva protiv Puškaš Akademije (19.00).

Klub iz Felčuta je poslednjeg dana maja izgledao pristojno u meču sa Ferencvarošem i čak je uspeo da mu oduzme bodove - 1:1. Ali već proteklog vikenda, "Akademija" je iznenada izgubila od Zalaegersega 0:2, i tako sebi otežala borbu za treću poziciju.

Preostali duel dana u Mađarskoj igraju Diožđer i Zalaegerseg (16.55). Gosti su u dva meča postigli osam golova. Prvo je deklasirao Kapošvar (6:0), a zatim je pala Puškaš Akademija (2:0). Ovi rezultati omogućili su Zalaegersegu da se privremeno zaštiti od ispadanja i razmisli o mestu u zoni Lige Evrope. Da bi prišao korak bliže, mora danas da pobedi Diožđer.

Domaćin je na petom mestu, zaostaje pet bodova iza trećeg mesta koje vodi u Ligu Evrope. Tamo je Mezokovežd, ali Diožđer ima šanse za "bronzu".  

MAĐARSKA 1 - 28. KOLO

Utorak

Kišvarda - Mezokovežd 1:1 (1:1)

Ujpešt - Debrecin 3:1 (1:0)

Honved - Fehervar 1:1 (0:1)

Sreda

16.55: (2,30) Diožđer (3,25) Zalaegerseg (2,95)

19.00: (1,18) Puškaš Akademija (6,50) Kapošvar (13,0)

21.05: (4,80) Pakš (3,50) Ferencvaroš (1,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FerencvarošMađarska 1pakšiKapošvar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara