©Screen shot
©Screen shot

Frustracija, dimne bombe i suze: Meč Groningen - Ajaks prekinut u devetom minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 16:45

Nemile scene na Euroborgu

Frustracija među navijačima Groningena, nakon ispadanja iz Eredivizije posle 23 godine, dostigla je vrhunac na današnjem meču sa Ajaksom, koji je okončan nakon svega devet minuta, pri rezultatu 0:0.

Nezadovoljne pristalice domaćeg tima tada su već drugi put zustavile meč, ubacivanjem dimnih bombi na teren, a i jedan navijač je umakao redarima i sa uvredljivim transparentom izašao na teren. Glavni sudija Jeroen Manšot je tada, nakon konsultacija sa zvaničnicima holandskog šampionata, odlučio da i definitivno odsvira kraj.

Izabrane vesti

Prvi prekid se dogodio zbog slične situacije već u šestom minutu, a novi pokušaj nije bio uspešan. Pristalice Groningena su očigledno bile odlučne da ovo učine, a prema pisanju tamošnjih medija, još u uvertiri utakmice je ovakav epilog najavljivan u uskim navijačkim krugovima.

Ovo nije prvi put da domaće pristalice prave slične ispade u ovoj sezoni. Groningen se ove sezone često suočavao sa nasilnim ispadima svojih priistalica. Upad na teren dogodio se i tom meča sa Kamburom, dok je protiv NEC-a Jetro Vilems ošamaren.

Ipak, današnji prekid i nemile scene nisu bile prijatne za većinski deo publike na tribinama, a poslebno ne za one najmlađe, pa je u prenosu snimljeno nekoliko mališana koji nisu mogli da zaustave suze zbog svega što se dešava oko njih.

U Holandiji se generalno suočavaju sa ozbiljnim problemima kada je u pitanju huliganizam. U subotu su prekidani mečevi Volendam - Sparta i Utreht - RKC, a dan ranije i okršaj između Tventea i NEC-a, koji je otvorio 32. kolo Eredivizije.




tagovi

huliganihuliganizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara