Isko (©AFP)
Isko (©AFP)

Fudbalska bajka se pretvorila u košmar: Neto ili bruto plata? Šest meseci ili godinu i po? I gde sam tu ja?

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 12:01

Kako je propao Iskov transfer u Union iz Berlina...

Ono što je ličilo na fudbalsku bajku pre samo nekoliko dana pretvorilo se u košmar za sve uključene strane”.

Tako je napisao španski As i pogodio suštinu kada je reč o već viđenom transferu Iska u Union. Berlinski klub je čekao najveće pojačanje u istoriji, igrač grad u kome bi ga ponovo obožavali… Na kraju je sve puklo, iako je doskorašnji fudbaler Sevilje doputovao i na lekarske preglede.

Izabrane vesti

Pisali smo već da su dve strane krivicu svaljivale jedna na drugu. Menadžeri iz čuvene agencije Hestifute Žorža Mendeša tvrdili su da je Union na završnim pregovorima promenio uslove saradnje. Bundesligaš ih je demantovao rečima sportskog direktora Olivera Runerta

Želeli smo Iska u Berlinu, ali imamo naše limite. Oni su danas prekoračeni što se kosi sa prethodno postignutim dogovorom. Transfer se neće dogoditi".

A šta se zapravo desilo? Danas se time bave i u Nemačkoj i u Španiji, jer niko nije siguran ko je u pravu. Tako Mundo piše da je Isko očekivao ugovor na godinu i po dana, ali ga je u Nemačkoj zatekao samo onaj na šest meseci. Pride, tek tamo je obavešten da neće igrati u Ligi Evrope, već samo u Bundesligi, a to je fudbaleru bilo veoma važno.

Konfidensijal navodi da ni plata nije bila onolika koliko je bilo planirano, a da je problem predstavljala i menadžerska prozivija za Mendeša. To je već i bilo očekivano, a što se tiče plate, Unionova legenda i sada TV konsultant Torsten Matuška (42) veruje da je problem bizarne prirode.

Koliko znam, u Španiji fudbaleri potpisuju samo neto ugovore. U Nemačkoj sam uvek potpisivao na bruto iznos. I ako niste o tome razgovarali detaljno, nego samo nabacavali neke milione u sobi… Za Union je to 2.000.000 evra bruto. Za Iska je to 2.000.000 evra neto”.

Razlika je velika, jer na porez ode maltene polovina bruto plate.

Dakle, bruto ili neto plata, dužina ugovora, odsustvo iz Lige Evrope, provizija za menadžera… Neko ovde nije dobro pregovarao. A najveću cenu će da plati Isko. Kažu da je silno razočaran, jer mu se dopadala ideja da u Berlinu postane heroj.


tagovi

Isko AlarkonZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara