FOTO: AFP
FOTO: AFP

Fulam obara rekord za nekadašnjeg vunderkinda, ne mari ni za osmomesečni post u posrnulom velikanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 10:37

Pošto je Čelsi zacepio nerealnu cenu za Armanda Broju, Kolibaši ozbiljno razmatraju pojačanje iz Francuske

Fulam je voljan da poslednjeg dana prelaznog roka obori transfer rekord i čini se da je samo pitanje u kom će pravcu usmeriti sredstva. Najpre je prethodne večeri transfer tržište obežila vest o želji kluba iz Zapadnog Londona da angažuje Čelsijevog Armanda Broju, ali Plavci za albanskog napadača traže basnoslovnih 50.000.000 funti (iliti 58.500.000 evra), čini se sumanuta cifra za igrača koji je od početka sezone dao jedan gol u Premijer ligi.

Utisak je da su tokom noći ozbiljno promišljali na Krejven Kotidžu o planovima za poslednje sate zimske pijace i odlučili se okretanju nešto jeftinijoj opciji i interesantno još jednom igraču koji kuburi s formom. Ona ne bi ekipi Marka Silve donela najveći transfer tekućeg zimskom prelaznog roka kao u slučaju potencijalne kupovine Broje, ali bi to i dalje bio klupski rekord. Fulam je ponudio Olimpiku iz Liona 35.000.000 evra za ofanzivnog vezistu Rajana Šerkija. Baš su se nameračali na ofanzivce koji već duže vreme "poste", pošto 20-godišnjak nema prvenstveni gol još od maja prošle godine.

Izabrane vesti

Za razliku od Broje, Šerkijev doprinos oličen je u mnogo širem spektru kvaliteta od pukog golgeterskog. Uprkos činjenici da Lion proživljava najteže dane u novijoj istoriji, tavori na 16. mestu Lige 1 i suočava se sa brojnim strukturalnim problemima unutar kluba, Šerkijeve igre ocenjene su uopšteno posmatrano dobrim, a momak poreklom iz Alžira najmanje krivim za loše rezultate Lavova.

Šerki je produkt Lionove omladinske škole, a 2020. godine izazvao je veliku pometnju platežno najsposobnijih klubova Evrope. Još nije imao punih 17 godina kada je izabrao produžetak saradnje s klubom koji ga je načinio jednim od najtalentovanijih igrača na kontinentu. Real Madrid i Mančester Junajted vabili su Šerkija unosnim ponudama tih meseci, a on je pokazao vernost i nadao se da je izabrao pravi put. S ove vremenske distance posmatrano veliko je pitanje da li je napravio ispavan potez za svoju karijeru. Nije tada znao da će još dugo ostati na brodu koji tone.

Nije se Fulam u potpunosti odrekao Armanda Broje, ali je jasno da neće isprazniti džepove do kraja i izdvojiti skoro 60.000.000 evra za Albanca. U slučaju spuštanja zahteva sa Stamford Bridža za 10 do 15 miliona postojao bi prostor za nastavak razgovora, u suprotnom neće biti nimalo izenenađujuće da u poslednjim satima klub u vlasništvu Šahida Kana potpiše Šerkija. Inače, vredi izdvojiti da aktuelni transfer rekord Fulama iznosi 30.000.000 evra koliko je platio za reprezentativca Obale Slonovače Žana Mišela Serija 2018. godine Nici. Interesantno, i na drugoj i trećoj poziciji nalaze se kupovine afričkih fudbalera. Nigerijac Aleks Ivobi stigao je iz Evertona za 25.700.000 evra prethodnog leta, a Kamerunac Andre Frank Zambo Angisa za 24.850.000 iz Marseja 2018. Iste godine kupljen je Aleksandar Mitrović od Njukasla za nešto više od 24.000.000 evra što je četvrti najskuplji transfer u istoriji kluba.


tagovi

EngleskaZimski prelazni rok 2024TransferiOlimpik LionFulamRajan ŠerkiArmando Broja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara