Antonio Konte (©Reuters)
Antonio Konte (©Reuters)

Ipak ništa Pioli, dogovoren Konte! Postaje drugi najplaćeniji trener u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 10:25

Tako bar javlja televizija RAI

Sedmicama traje licitacija oko imena novog trenera Napolija i kako stvari trenutno stoje čekaju nas dva scenarija - totalno razrešenje u najskorijem periodu ili potpuna zavrzlama.

Dok je napuljski list Il Matino najavio da sada već bivši šampion Italije ulazi u akciju pregovora sa agentima Stefana Piolija, televizija RAI objavila je da je postignut dogovor oko dolaska Antonija Kontea na stadion Dijego Armando Maradona.

Izabrane vesti

Kako javlja Rai, Napoli i Konte su dogovorili trogodišnji ugovor, kao i da su svi finansijski detalji rešeni, ali nisu obelodanjeni. Te detalje donose navijački sajtovi bliski klubu koji tvrde da će godišnja plata biti oko 6.500.000 evra! To znači da će Antonio Konte postati drugi najplaćeniji trener u Seriji A, pošto će ispred ostati samo Masimilijano Alegri sa 7.000.000 evra.

Televizija RAI takođe ističe da se sada čeka samo 'amin' prvog čoveka kluba Aurelija de Laurentisa, pre nego što bude zvanično objavljena saradnja. Podsetimo, za Piolija se pisalo da je Napoli spremio dvogodišnji ugovor vredan ukupno 6.000.000 evra, ali da pregovori sa njegovim agentima još nisu krenuli. U međuvremenu se dogodio Konte.

Napoli je tokom ove, veoma turbulentne sezone odbrane titule imao čak trojicu stručnjaka na klupi. Sezona je krenula sa Rudijem Garsijom, koga je zatim nakratko zamenio Valter Macari, ali pošto ni sa njim nije išlo stigao je selektor Slovačke Frančesko Kalcona. Ipak, Napolijeva sezona se pretvorila u fijasko jer ekipa ne samo da nije blizu odbrane titule, već je samo puka teorija vodi u Ligu šampiona, dok nije isključeno da ostane i bez ikakvog evropskog plasmana, iako bi naredne jeseni u evrokupove moglo da ide čak deset klubova Serije A!

Pored Kontea, u miksu za užarenu klubu Napolitanaca bili su još Vinćenco Italijano, koji takođe figurira i kao potencijalno rešenje za klupu Milana, kao i Stefano Pioli čija se pozicija na San Siru klima. Ipak, nekadašnji trener Totenhema i selektor Italije je od starta bio prvi izbor.

Konte je bez angažmana još od kraja marta prošle godine, kada je napustio Totenhem posle jako slabe sezone. Otišao je posle javnih kritika na račun kluba i prvog čoveka Danijela Levija, a nakon što je eliminisan iz svih takmičenja i ostao bez šanse za novi plasman u Ligu šampiona.

Biće jako zanimljivo videti kako će od leta funkcionisati dvojac Konte - De Laurentis u Napulju. Obojica su poznati kao jako tvrdoglavi ljudi i nimalo laki za saradnju.


tagovi

Antonio KonteNapoliLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara