Vladimir Gaćinović (©Starsport)
Vladimir Gaćinović (©Starsport)

Gaćinović: Nismo zaslužili poraz, u prvom poluvremenu smo bili ravnopravni, ako ne i bolji

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 19:32

"Obećao sam da ćemo igrati sve bolje i raduje me da idemo uzlaznom putanjom", optimističan je trener Napretka uprkos porazu od Crvene zvezde sa 0:1

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Crvena zvezda je uspela da preskoči i težak teren pod Bagdalom i rivala, slavila je sa 1:0 protiv Napretka u Kruešvcu i nastavila poteru za vodećim Partizanom u šampionskoj trci Mozzart Bet Superlige. 

Izabrane vesti

Igrom koja se svakako neće pamtiti, crveno-beli su preko Pitera Olajinke već u 7. minutu stigli do gola vrednog nove pobede.

Nakon utakmice trener Čarapana Vladimir Gaćinović prvo je poželeo zdravlje izraelskom kolegi.

"Čestitam Baharu na pobedi. Poželeo bih njemu i njegovoj porodici da budu zdravi. Znam da mu nije lako, dok mu je zemlja u ratu, da radi u Srbiji. Želim i Zvezdi da nastavi ovim putem", rekao je iskusni strateg u uvodu svog izlaganja pred novinarima.

Gaćinović je potom istakao da njegovi igrači ne bi trebalo da budu nezadovoljno današnjim izdanjem.

"Mi smo odigrali mušku utakmicu. U prvom poluvremenu smo bili, u najmanju ruku, ravnopravan rival, ako ne i bolji, imali smo više šansi. U drugom delu igru ni vetar ni sneg nisu bili na našoj strani. Teško je čuvati Bukarija, Olajinku, Krasoa, Hvana, jer od svih preti opasnost".

Smatra iskusni trener da su još neke stvari uticale na ishod današnjeg meča, ali i da njegova ekipa tek može da napreduje i pruža bolje partije.

"Čestitke za moje momke. Jako dobro smo se spremili za utakmicu i nismo zaslužili poraz. U drugom poluvremenu nismo imali ni uslove za igru, ne bih o njima, svako ko je pratio meč, zna o čemu pričam. Ako tako mora, neka bude, mi ćemo se uvek baviti samo fudbalom. Obećao sam da ćemo igrati sve bolje i raduje me da idemo uzlaznom putanjom. Možemo uvek jače, bez obzira na roster, u kojem nam uvek fali poneki igrač, već duže Sadiković i Bastajić. Svaku utakmicu, bez obzira da li je rival Radnik ili Zvezda, igraćemo napadački. Videli ste nas danas u visokom presingu, naterali smo Zvezdu da se brani. Kruševačka publika je aplauzom na kraju pozdravila momke. Ostaje žal što dobru igru nismo krunisali golom", izjavio je Gaćinović.

O lošem terenu govorio je i Barak Bahar.

"Bila je ovo teška utakmica po terenu koji je bio jako nezgodan za igru i bilo je jako komplikovano privići se na njega. Pomoglo nam je to što smo rano postigli gol. Takođe, raduje me što smo meč završili bez primljenog gola. Iza nas su loši rezultati u Ligi šampiona, i pored dobre igre, kao u Bernu, a sada nam je čitav fokus na prvenstvu i kupu. Nije lako, jer moramo da pobeđujemo u kontinuitetu, ali je svakako cilj osvajanje titule", rekao je Izraelac sa Zvezdine klupe.

Napredak i Crvenu zvezdu u sredu očekuju dueli u osmini finala Kupa Srbije. Crveno-beli će ugostiti niški Radnički, dok će Čarapani putovati u Vršac.



tagovi

Vladimir GaćinovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara