Galeno (levo) proslavlja gol sa saigračima, Foto: Starsport
Galeno (levo) proslavlja gol sa saigračima, Foto: Starsport

Galeno počeo da pogađa i u prvenstvu: Brazilac pred Ludogorec razorio bedem Portimonensea

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 22:02

Ofanzivac sa dva pogotka doneo pobedu (3:0)

Pogocima protiv Crvene zvezde i Midtjilanda Galeno je demonstrirao golgeterski instikt i potencijal koji poseduje u napadu, a gostovanje Portimonensea (3:0) bilo je prilika da se u najboljem svetlu pokaže i na domaćoj sceni. Brazilski napadač uspeo je da sa dva gola razori čvrst defanzivni bedem gostiju i režira idealnu uvertiru u susret sa Ludogoredom u okviru Lige Evrope.

Portimonense je na neugodno gostovanje stigao sa epitetom "tvrdog" kluba, ekipe na čijim susretima se ne viđa previše ogodaka, međutim dve bombe Galena ukrasile su početak prvog i drugog poluvremena, istovremeno potvrdivši da je sjajni Brazilac u usponu forme.

Izabrane vesti

Junak Brage vodeći pogodak je postigao u 6. minutu uputivši neodbranjiv udarac sa ivice šesnaestercaa, a minimalna prednost izabranika Karlosa Karvahala bila je na snazi do početka drugog dela igre i nove majstorije krlinog napadača koji je bombom sa levog boka udvostručio vođstvo.

Dva gola prednosti bila su povod strategu domaćina da promeša karte u već prilično kombinovanom sastavu i tako očuva svežinu kod većine igrača pred duel sa Ludogorecom koji bi mogao da donese važan korak ka evropskom proleću. Šansu sa klupe na najbolji način iskoristio je dvojac Mario Gonzalez - Čikinjo, pošto je Španac na nesebičnu asistenciju Portugalca u sudijskoj nadoknadi postigao gol za konačnih 3:0, pa će Karvahal u slatkim mukama dočekati utakmicu zakazanu za četvrtak.

Novom pobedom Braga je stigla do sume od 19 bodova i nastavila poteru za Portom, Benfikom i Sportingom koji su se već izdvojili na vrhu, istovremeno režiravši odličnu uvertiru u duel sa Ludogorecom u koviru 4. kola grupne faze Lige Evrope. Portugalski predstavnik posle tri meča ima šest osvojenih bodova na međunarodnoj sceni, jedan manje od lidera Grupe F Crvene zvezde.

PRIMEIRA - 10. KOLO

Petak

Arouka - Tondela 2:0 (1:0)

/Baso 31pen, Bukija 68/

Subota

Porto - Boavista 4:1 (2:1)

/Dijaz 21, Evanilson 41, 47, Louder 90+6 - Hamaše 30/

Estoril - Benfika 1:1 (0:1)

/Rozje 90 - Verisimo 2/

Sporting - Gimarais 1:0 (1:0)

/Koates 31/

Nedelja

Maritimo – Žil Visente 1:2 (1:1)

/Šadas 45 – Fudžimoto 28, Ferugem 67/

Belenenses – Santa Klara 2:1 (1:0)

/Safira 42, Pedro 90+3 – Alano 90pen/

Famalikao – Vizela 1:1 (0:0)

/Batubinsika 90+8 – Šetine 82/

Ponedeljak

Braga - Portimonense 3:0 (2:0)

/Galeno 6, 53, Gonzalez 90+1/

Moreirense - Fereira u toku




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara