Stadion u Trnavi (©Reuters)
Stadion u Trnavi (©Reuters)

Gde Francuzi stadoše, Italijani bi da produže: Azurini na korak do nokaut faze

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 14:09

Danas na programu drugo kolo omladinskog Evropskog prvenstva, u kojem se domaćin Slovačka nada čudu

Lopta trenutno miruje u vrhunskim evropskim ligama, ali to ne znači da i brojni skauti iz celog sveta mogu da odmaraju. Naprotiv. Ovo je izuzetno važan period za talente i posmatrače utakmica. "Centar sveta" ovih dana je Slovačka, u kojoj se održava Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina, gde zvezde sutrašnjice predaju svoje vizit karte.

Impresivni pojedinačni rezultati mogli su se videti već u prvoj rundi. Samo, domaćin je sigurno drugačije zamislio početak. Pre drugog dana grupne igre, Slovačka je ponovo očigledan autsajder protiv Italije. Nije ni čudo, jer je prva utakmica protiv Francuza izgubljena sa 0:5. Da bi mogli da imaju realne nade da će uopšte doći makar do treće pozicije u Grupi A, selekciji domaćih neophodan je makar bod protiv Azurina, koji su počeli turnir pobedom 2:1 protiv Rumunije.

Izabrane vesti

Prvi put posle 20 godina reprezentacija Slovačke učestvuje na završnom turniru Starog kontinenta za omladince. Domaćini su očekivali malo više od prve utakmice sa Francuskom, pošto su prošle godine uspeli da pobede Holandiju i Portugaliju. Ipak, umesto pozitivne atmosfere desila se rezultatska katastrofa, samo jedan udarac na gol rivala, 300 dodavanja manje i pet primljenih pogodaka.


17.30: (9,00) Slovačka (5,70) Italija (1,30)


Za razliku od protivnika iz Slovačke, selekcija Italije M19 stalni je učesnik Evropskog prvenstva u ovoj starosnoj grupi. Na poslednjem turniru 2019. Azurini su podbacili u pretkolu, ali godinu dana ranije bili su vicešampioni u Finskoj.

Da ovo Evropsko prvenstvo do 19 godina definitivno može da bude platforma za talente koji obećavaju, pokazuje i tadašnji tim, koji je u dramatičnom finalu posle produžetaka izgubio od Portugalije sa 3:4. Između ostalih, u timu su bili

Tonali

, Ken, Zaniolo i Skamaka. Sve igrači koji su od tada pronašli put u profesionalnom fudbalu.

Trener Karmine Nuncijata, koji radi ovaj posao već oko dve godine, moći će ponovo da se osloni na talentovane mladiće. Najpoznatiji je svakako

Fabio Mireti

, koji sa 18 godina već ima tržišnu vrednost od pet miliona evra, a prošle sezone je imao čak šest nastupa u Seriji A kao član Juventusa. Međutim, vezista nije korišćen u prvoj utakmici.

Za ekipu Azurina start je protekao po planu. Došlo je do zaslužene pobede od 2:1 protiv Rumunije, jer je Italija uputila 11 udaraca ka protivničkom golu, imala 68% poseda lopte i delovala je izuzetno motivisano i agresivno u duelima.

EVROPSKO PRVENSTVO M19, GRUPNA FAZA - 2. KOLO


GRUPA A


Utorak


17.30: (9,00) Slovačka (5,70) Italija (1,30)

20.00: (9,00) Rumunija (5,70) Francuska (1,30)

GRUPA B

Sreda

17.30: (3,50) Izrael (3,45) Austrija (2,10)

20.00: (1,57) Engleska (4,00) Srbija (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EP za omladinceomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara