Bas Dost sa saigračima (©Reuters)
Bas Dost sa saigračima (©Reuters)

Gent igra najlepši fudbal u Belgiji, Klub Briž ne "pušta vatromet"

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 15:22

Večeras na programu prvi duel polufinala Kupa

To nije zakon, niti je to pravilo, ali je uzbudljivo koliko često ima susreta u nacionalnim kup takmičenjima, a onda se desi isti duel u ligi. U Belgiji, na primer, Gent i Klub Briž se večeras sastaju u prvoj utakmici polufinala Kupa, dok će u nedelju da odmere snage u Župiler Pro ligi (20.45).

Uostalom, obe ekipe će imati otprilike mesec odmora jedan od drugog, jer se revanš u Brižu igra tek početkom marta. Bivoli iz Genta su očigledno zaboravili kako da pobeđuju i trenutno su tek šesti u prvenstvu. Samo prve četiri ekipe stižu do plej-ofa za titulu prvaka. Timu Hejna Vanhezebruka trenutno nedostaje deset bodova. U ovom trenutku više izgleda da će morati da se angažuju u plej-ofu za izlazak u Ligu Konferencije.

Izabrane vesti

S druge strane, aktuelni prvaci su najbliži pratioci senzacionalnog lidera Union Sen Žiluaza. Na drugom su mestu plavo-crni, sa devet bodova zaostatka. Tim Alfreda Šrojdera trebalo bi da bar bez problema uđe u plej-of šampionata.

20.45: (2,40) Gent (3,20) Klub Briž (3,10)

U Belgiji se tvrdi da je Gent tim koji igra možda i najlepši fudbal u ligi. Vanhezebrukov sastav ima premalo bodova na kontu i može da se nada međunarodnom fudbalu samo preko Kupa ili plej-ofa za Ligu Konferencije. Zbog toga je prvi meč polufinala izuzetno važan za Bizone. Ipak, na poslednjih pet utakmica Gent nije pobedio. Prošlog vikenda poražen je kod kuće posle pristojne igre od Antverpena (0:1).

Moguće je da će pozajmljeni igrač Herte Džordan Torunariga debitovati za Gent pošto je sedeo na klupi 90 minuta samo nekoliko sati posle transfera. Vadis Ođiđa-Ofoe je takođe kandidat za startnih 11, kao i srpski napadač Darko Lemajić.

Iznenadni odlazak Filipa Klemana u Monako nije naštetio Klub Brižu. Bivši trener Hofenhajma Šrojder je nedavno bio pomoćni trener Ronalda Kumana u Barseloni. Holanđanin je na čelu ekipe sa Jan Brejdela od početka godine i do sada su igrači i navijači veoma zadovoljni njegovim radom. Pod njegovom upravom još nije bilo poraza u četiri takmičarske i dve prijateljske utakmice. Ima još prostora za napredak, ali pravac je svakako pozitivan.

Prošlog vikenda Klub Briž je gostovao Kortrajku. Tim Alfreda Šrojdera nije "pustio vatromet", ali je na kraju upisao tri boda minimalcem. Zlatni gol postigao je Bas Dost, koji se dokazao u Volfzburgu, Sportingu i Ajntrahtu.

Šampion trenutno nema brige o povredama. Svi igrači će verovatno biti dostupni u Kupu. To bi moglo značiti da bi Sargis Adamjan, koji je stigao iz Hofenhajma na pozajmicu, mogao da debituje.

KUP BELGIJE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

20.45: (2,40) Gent (3,20) Klub Briž (3,10)

Četvrtak

20.45: (5,60) Epen (3,90) Anderleht (1,62)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BelgijeGentKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara