Pogodak Rašforda (© Reuters)
Pogodak Rašforda (© Reuters)

Gledaj unazad da bi video budućnost: Loš rezultat je otvorio oči svima u Mančesteru

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 02:27

Bruno Fernandeš ostaje kapiten kad ne igra Megvajer, potvrdio Ten Hag

Veliki klub. Najveći ili jedan od najvećih engleskih. Pa, i svetskih. Može da bude uzdrman, ali se uvek oporavi. Ovoga puta brzopotezno. Bilo bi neukusno porediti snagu Liverpula i Betisa (mada, ove sezone...), niti kvalitet Premijer lige sa nokaut fazom Lige Evrope (hm!), samo Mančester junajtedu se mora odati priznanje kako je reagovao posle debakla na Enfildu.

Izašao je na teren protiv Španaca i rezultatski ih samleo (4:1), približivši se plasmanu u četvrtfinale drugog po vrednosti UEFA klupskog takmičenja. Najviše zato što je Erik ten Hag gledao unazad. Mnogo unazad. Ne samo na derbi sa komšijama.

Izabrane vesti

Prema oceni Holanđanina, loše segmente u izdanju njegovog tima uočio je na dve utakmice koje su prethodile derbiju sa Liverpulom.

Nisam bio zadovoljan kako smo igrali protiv Njukasla i Lestera. Nekad vam je loš rezultat potreban da bi svima otvorio oči“, poentirao je Ten Hag posle slavlja na Old Trafordu u susretu sa Andalužanima. „Imali smo period sezone u kome smo pretrpeli samo jedan poraz na 22 utakmice, onda je došao taj ubedljiv neuspeh u 23, ali neću dozvoliti nikome da ignoriše zbog tog jednog pada ono što smo uradili pre tog meča“.

Liverpul je očito zaboravljen. Betis je poslužio kao rival za oporavak.

Izgledali smo dobro na oba kraja terena. Na kraju prvog poluvremena trebalo je da vodimo 3:0. Desila nam se greška, kažnjeni smo, gosti su izjednačili, ali smo generlano ostavili dobar utisak. Pogotovo u drugom delu. Postigli smo efektne golove, pružili navijačima zadovoljstvo. Dali su i oni nama nešto zauzvrat, bez obzira na 0:7 prošle sedmice bili su uz nas“.

Trijumfom nad klubom iz Sevilje, Mančester junajted je produžio niz nepobedivosti kod kuće, računajući sva takmičenja na 22 utakmice.

„Od početka smo pokazali jasan stav, napali rivala, kontrolisali loptu, pravili višak u sredini, sjajno se kretali, što nam je omogućilo da stvorimo dosta šansi i budemo opasni. Uvek je važno kako će tim reagovati posle lošeg rezultata, a ovo nam se nije desili prvi put u sezoni. Imali smo ovakvih slučajeva pet ili šest puta i uvek bismo se resetovali. To je zato što ova ekipa poseduje čvrst karakter“.

Deluje da je na tom planu baš dosta uradio upravo Ten Hag. Između ostalog što ne podleže pritiscima, iako se minulih dana naširoko pisalo i prišalo da bi, navodno, mogao da skine traku Brunu Fernandešu posle derbija sa Mančesterom, a zapravo je trener Crvenih đavola dodatno učvrstio status Portugalca.

„Bruno je inspiracija celoj ekipi. Naravno da niko nije savršen i svako greši. Stvarno sam srećan što imam Fernandeša u timu i svaki put kad Hari Megvajer ne bude na terenu, Portugalac će biti naš kapiten“, pojasnio je Ten Hag.

 


tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara