Fudbaleri Panatinaikosa (Reuters)
Fudbaleri Panatinaikosa (Reuters)

Goreće zeleni deo Atine, Mansini skinuo PAO sa Braginih vešala u 95. minutu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 23:07

Portugalci mogli do 3:0 a na revanš nose samo 2:1

TSC je prošao kao bos po trnju protiv Brage, ali večeras je mnogo iskusniji i jači Panatinaikos odneo iz Portugalije mnogo podnošljiviji poraz i spremiće u atinskom revanšu paklen doček rivalu.

Braga je imala jako dobru situaciju, vodila 2:0 u nadoknadi vremena, imala veliku šansu i za 3:0 ali je sreća na kraju pogledala PAO. Argentinac Danijel Mansini je u 95. minutu postigao gol nade i udahnuo život Grcima pred revanš. Braga je u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona slavila 2:1 ali ta prednost joj ne garantuje mnogo pred atinski pakao.

Izabrane vesti

Mora se priznati da je PAO zaslužio nadu u revanšu i da ne bi bilo fer da je Braga rešila plasman u Ligu šampiona posle prvog meča u Portugaliji. Nije pokazala mnogo više od grčkog tima... Panatinaikos je večeras bio znatno konkurentiji nego TSC i bio je u igri u većem delu meča. Zaslužio je makar taj poraz sa minimalnom razlikom... A mogao je skupo da plati ceh greškama.

Nije srpski stručnjak Ivan Jovanović hteo da se brani u Bragi i PAO je bolje otvorio meč od portugalskog rivala. U prvih petnaestak minuta je bio opasniji i konkretniji. Umalo da ga preseče penal posle duela Vaganidisa i Brume ali je VAR ipak promenio odluku sudije Feliksa Cvajera i Braga nije dobila poklon sa bele tačke.

Nastavio je PAO da igra bolje i imao više razloga za žal posle prvih 45 minuta. Braga nije mnogo toga pokazala u posedu i pasu ali je bilo očigledno da brzinom može u svakom trenutku da napravi problem Grcima.

I napravila ga je na početku drugog poluvremena. Rezervista Orta je probio po levom krilu i poslužio Barsino dete Abela Ruiza koji je ne toliko snažnim, ali izuzetnom preciznim šutem kroz noge čuvara naciljao ugao Brinjolijevog gola za vođstvo domaćih.

Primljeni gol je malo ukočio Grke ali su se ubrzo trgli i doživeli novi šok. Slovenački napadač Andraž Šporar je promašio prazan gol sa pet metara, poslao visoko loptu preko gola i pucao u noge svom timu. Ubrzo ga je Jovanović izveo, zamenio je i Filipa Đuričića...

Braga je namirisala krv i krenula ka drugom golu. Iskoristila je grešku Jedvaja. Opet je Orta bio paker, a egzekutor Tijago Đalo.U nadoknadi je Roni Lopeš mogao da golom za 3:0 ubije sve nade Zelenih ali je Brinjoli odbranio, a ubrzo je sevnula magična asistencija Joanidisa za Mansinija koji se našao sam ispred Mateusa i napokon matirao portugalskog čuvara mreže...

Odluka pada u Atini.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF - PRVI MEČEVI

Utorak

Antverpen - AEK 1:0 (1:0)

/Jansen 16/

Rakov - Kopenhagen 0:1 (0:1)

/Rakovitan 9ag/

Rendžers - PSV 2:2 (1:0)

/Sima 45, Matondo 76 - Sangare 61, De Jong 80/

Sreda

Braga - Panatinaikos 2:1 (0:0)

/Abel Ruiz 51, Đalo 73 - Mansisni 90+5/

Makabi Haifa - Jang Bojs 0:0

Molde - Galatasaraj 2:3 (1:2)

/Elingsen 8, Haugen 56 - Serž Oliveira 25, Ikardi 30, Midtše 90+4/ 


tagovi

Liga šampionaIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara