""
""

Gotovo! Igalova treća sreća i transfer od 24.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.17. | 16:39

Votford prodao Nigerijca u najmnogoljudniju zemlju sveta

Konačno - ode i Odion Igalo! Nigerijac koji je u prethodna tri prelazna roka bio nadomak transfera u Kinu najzad će se preseliti u najmnogoljudniju zemlju sveta. Njegov novi klub je Čangčun Jatai, koji trenutno nema nijednu veliku zvezdu u svom timu, ali je sa Votfordom danas postigao dogovor o transferu teškom 24.000.000 evra.

Izabrane vesti

Trener Stršljenova Valter Macari potvrdio je u petak da klub razmatra “ozbiljnu ponudu” za napadača i da je dogovor u načelu postignut. Svi detalji danas su i definitivno precizirani, pa će Igalo, koji nije standardan u dresu Votforda ove sezone promeniti sredinu.

Nakon što je prošle godine sa 17 pogodaka ukrasio povratničku sezonu Stršljenova u Premijer ligi, Nigerijac je ove zabeležio samo dva nastupa. Macarijev napad pojačan je tokom zime dolaskom Maura Zaratea iz Fiorentine, kao i Mbajea Nijanga iz Milana, što je Igalu automatski otvorilo mogućnost da realizuje transfer u klub na čijoj su klupi ranije sedeli Slaviša Stojanović, Dragomir Okuka i Svetozar Šapurić.   

Fudbaler Votforda odavno je mogao da obezbedi i svoje unučiće, ali je umesto velikog novca ostao u Engleskoj na Vikaridž Roudu u dresu Stršljenova. Sam je u leto 2015. odbio bogatu ponudu Hebeija uz opasku da ga kineski fudbal ne znaima, a slično je bilo i prošlog leta kada je Votford spustio rampu.

Sven Goran Erikson i Šangaj SIPG ponudili su 40.000.000 evra u julu prošle godine, ali je premijerligaš rekao ne i nagradio Nigerijca novim petogodišnjim ugovorom u avgustu.

Ipak, ove zime je definitivno kucnuo čas za rastanak, a pre Čangčuna, interesovanje za Igala pokazivao je i Šangaj Šenghua kojeg sa klupe predvodi Gustavo Pojet. I Vest Bromvič Albion je želeo Nigerijca, probao da ga uzme danas u poslednjem trenutku na pozajmicu uz opciju da ga otkupe za 17.000.000 na kraju sezone, međutim, Votford je rešio da se drži ponude Čangčun Jataija koja je mnogo izdašnija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiOdion IgaloČangčun Jataji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara