Izgredi navijača Rapida sa proglog derbija (©Youtube/Football Recorder)
Izgredi navijača Rapida sa proglog derbija (©Youtube/Football Recorder)

Haos u Petrolulu pred najstariji rumunski derbi: Uprava Naftaša otišla na odsustvo, a finansije postaju problem

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.12.22. | 12:42

Rapid na Nacionalnoj areni dočekuje žuto-plave u 80. Primvs derbiju u najjačem rangu

Najstarije fudbalsko rivalstvo u Rumuniji nije ono, možda, najlogičnije između FCSB-a i Dinama. To je sukob najtrofejnijih i najpopularnijih ekipa u zemlji. Primvs derbi - nazvan po latinskoj reči za prvi - igraju Rapid i Petrolul, i stigao je do 80. epizode ​​u glavnom domaćem takmičenju, pošto se dva velika rivala sukobljavaju u poslednjem susretu 20. kola Lige 1. Bukureštani su do sada zabeležili 36 pobeda, Ploještani su slavili 21 put, a još 22 utakmice su završene nerešeno.

Protagonisti najstarijeg rumunskog derbija, čija prva utakmica je zabeležena 1954. nastupiće večeras od 18.00 na Nacionalnoj areni, jer se na stadionu Đulešti menja podloga. Rapidišti žele da se revanširaju Naftašima za poraz u prvom delu sezone, kada je u Ploještiju bilo 1:0 za žuto-plave.

Izabrane vesti

Rapid je trenutno na 5. mestu Lige 1 i ima 34 boda sakupljena u 19 mečeva. Puleni Adrijana Mutua nisu u najboljoj formi, jer su bez slavlja na četiri minula zvanična meča. S druge strane, Petrolul zauzima 8. poziciju u Ligi 1 i ima 29 bodova. Sastav trenera Nikolaea Konstantina dolazi posle neuspeha u Kupu Rumunije protiv U. Krajove 1948 0:1.

18.00: (1,85) Rapid (3,40) Petrolul (4,60)

Mutu je razočaran što se meč sa Petrolulom ne igra u Đuleštiju.

"Biće to izuzetno teška utakmica. Moramo da shvatimo važnost duela. Takođe je derbi, ali su i ekipe blizu na tabeli. Petrolul je tim koji će koristiti odbrambeni blok kao oružje i pokušaće da igra na kontre. Moramo da se psihički pripremimo. Voleli bismo da igramo u Đuleštiju, to je naš dom i mesto gde se osećamo najbolje, ali ne možemo ništa da uradimo. Nadamo se da će doći što više naših navijača, siguran sam da će to biti predstava na tribinama, ali se nadamo i da ćemo da budemo bolji na terenu", rekao je Mutu na konferenciji za novinare.

Atmosfera u taboru Petrolula nimalo ne odgovara derbiju sa Rapidom. Klaudiju Tudor, bivši fudbaler Ploeštija, sam brine o aktivnostima kluba, jer je uprava odlučila da ode na odsustvo. Tudor tvrdi da su Oktavijan Grigore, Kostel Lazar i Mihaj Konstantinesku "pobegli" u izuzetno teškom trenutku za klub, u kome izgleda da finansijski problemi poprimaju nove razmere.

Povodom glasina o mogućoj nesolventnosti kluba, strateg Petroldžija rekao je da je imao turbulentnu nedelju.

"Imali smo prilično turbulentnu nedelju, sada su se stvari, da tako kažem, malo smirile. Igrači su razgovarali sa Klaudijem Tudorom, koji je privremeno preuzeo dužnost predsednika od Kostela Lazara. Pozvao sam ga da razgovara sa njima pred važan derbi. To je utakmica između dva tradicionalna tima rumunskog fudbala, derbi koji priznaju oba tima, bez uzimanja u obzir vrednosti različitih aspekata, finansijskih ili drugih", izjavio je Konstantin.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

RUMUNIJA 1 - 20. KOLO

Sreda

18.00: (1,85) Rapid (3,40) Petrolul (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Rapid BukureštPetrolul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara