undefined
undefined

Hari Kejn kupio Tuhelu bonacu - makar do Lacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 20:24

Bavarci dobili derbi protiv Lajpciga, ali ponovo slabo igrali...

Kazao je Tomas Tuhel kako će mu nakon zvanične objave da napušta Bajern na leto biti puno lakše da vodi ekipu, da se sada situacija drastično menja, da će lakše i bolje da sastavlja tim, međutim ako je verovati prvom uzorku, radikalnih promena nema. Niti je u Minhenu bilo šta lakše, niti značajno bolje. I ovo se pre svega odnosi na igru. Rezultat je, doduše, došao, Bavarci su u derbiju protiv RB Lajpciga slavili sa 2:1, Tuhel se na kraju meča diskretno smeškao, no koliko će ova bonaca da potraje zavesi isključivo od Lige šampiona.

Malo ko veruje da vladajući šampion može da stigne minus osam i pretekne Bajer Leverkuzen, otuda se u Zebener štrase do kraja sve meri učinkom u elitnom takmičenju. Za početak, onim što će se dogoditi protiv Rimljana u revanšu.

Izabrane vesti

Za samopouzdanje samih igrača ovaj trijumf je svakako od velikog značaja. E sad, koliko će odlazeći Tuhel uspeti da uradi na nadogradnji istog i da u većoj meri ubrza, popravi igru Bajerna - to je već drugo pitanje.

Moramo da konstatujemo da je iskusni stručnjak ponovo povukao nekoliko čudnih poteza i da se ozbiljno igrao sa živcima navijača. Na 1:0 iz igre je izvukao Tomasa Milera i Liroja Sanea, da bi pet minuta kasnije Beni Šeško izjednačio na 1:1.

Potom je u trenucima dok juri pobedu, odlučio da iz igre izvuče jednog od najboljih večeras - mladog Srbina Aleksandra Pavlovića, a da na teren pošalje Korejca Kima, štopera. Promenio je tada i formaciju, prešao na sistem sa trojicom pozadi zahvaljujući kom je 'stradao' u Leverkuzenu, ali večeras ga je fortuna pogledala. Prvo da Erik Maksim Šupo Moting izbegne ofsajd zameku - a milimetri su bili u pitanju - odnosno da Kejn zahvati onako loptu kako je zahvatio.

Dobro, to već nije sreća, nego vrhunskog majstorstvo jednog od najboljih napadača današnjice...

U nedostatku desnih bekova, Tomas Tuhel je na bok poslao Jozuu Kimiha, a ne Konrada Lajmera, koji je do sada 'krpio' kada je bilo potrebno. Vrlo verovatno se ta odluka, recimo, odnosi na ono što Tuhel pričao da će mu biti lakše da sastavlja tim jer neće morati da gleda dugosežne posledice. Dobro je poznato da Kimih ne voli da igra desnog beka...

Danas je posao odradio korektnio, međutim daleko od onog nivoa kada je kod Hansija Flika dejstvovao uz aut liniju.

Kod Pavlovića je primetno da ima sve više sigurnosti, pre svega u pasu, što mu je donelo epitet jednog od najboljih aktera ovog susreta. Odbrana se nije proslavila, Lajpcig je imao najmanje četiri dobre prilike i sve u razmaku od petnaestak minuta početkom drugog dela. Da je tada uspeo da izjednači možda utakmica otišla i drugim tokom, ovako...

Kad se crta poduče možda je remi bio najrealniji ishod, mada ne treba zaboraviti da je Kejn još na samom startu imao stativu, odnosno jedan pokušaj sa peterca, kada je bio potpuno usamljen.

Tuhel je po prvi put posle četiri neuspešna pokušaja uspeo da savlada Marka Rozea. Lajpcig usled toga sigurno ostaje van TOP 4, a Dortmund može da mu pobegne na plus četiri ukoliko sutra dobije Hofenhajm.

BUNDESLIGA – 23. KOLO

Petak

Bajer Leverkuzen - Majnc 2:1 (1:1)

/Džaka 3, Andrih 68 - Kor 8/

Subota

Menhengladbah - Bohum 5:2 (1:0)

/Gamboa 29ag, Vajgl 35, Rajc 72, Zibačo 78, Onora 90+6 - Hofman 75, K. Šloterbek 87/

Štutgart - Keln 1:1 (0:0)

/Mijo 53 - Martel 62/

Union Berlin - Hajdenhajm 2:2 (0:1)

/Gosens 44, Šefer 45+2 - Dovedan 4, Beste 71/

Verder - Darmštat 1:1 (1:1)

/Cimerman 9 - Justvan 33/

Bajern - RB Lajpcig 2:1 (0:0)

/Kejn 56, 90+1 - Šeško 70/

Nedelja

15.30: (2,30) Ajntraht Frankfurt (3,50) Volfzburg (3,30)

17.30: (1,53) Borusija Dortmund (4,30) Hofenhajm (6,00)

19.30: (2,35) Augzburg (3,50) Frajburg (3,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara