Henes: Ovo je daleko najveći investicioni projekat u istoriji Bajerna

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 23:29

Prvi čovek bavarskog velikana samo se zagonetno smeška...

Današnja vest da je Bajern ponudio 80.000.000 evra za Nikolu Pepea dobila je neku vrstu pokrića večeras tokom izlaganja Ulija Henesa na velikom sajmu brokera u Minhenu. Kada her Uli govori svi slušaju, a kada govori o novcu - e onda svi pažljivo slušaju. 
"Poznato je da smo započeli proces podmlađivanja našeg tima. Ono što vam sa sigurnošću mogu reći jeste da je ovo daleko najveći investicioni projekat u istoriji Bajerna", kazao je uz osmeh prvi čovek bavarskog giganta. 

Slavni klub iz Minhena poznat je po tome što retko, vrlo retko dreši kesu. Proteklog leta na transfere nije potrošen ni cent, ove zime svega 10.000.000 evra na tinejdžera Alfonsa Dejvisa, kao zalog za budućnost. Bajern je rekordnu sumu potrošio u sezoni 2017/18, kada je pazario za 116.000.000 evra. Tada je doveden Korentan Toliso za 42.000.000, što je najveća suma izdvojena za obeštećenje nekog igrača kada je petostruki šampion Evrope u pitanju. 

Izabrane vesti

Bajern se godinama ponosio svojim poslovanjem, na svakom mestu isticao kako je to jedini pravi način funkcionisanja, neretko umeo i da prekori klubove poput Pari Sen Žermena ili Mančester Sitija, ali zbog prevelike štednje Bavarci su očito ušli u problem. Tim im je "prezreo", na leto odlaze dvojica nosioca u prethodnih desetak godina (Roben i Riberi), pa je Henes morao da popusti i odstupi od svojih čvrstih stavova po pitanju trošenja na pijaci. 

Podsetimo, Bajern je već obezbedio potpis Benžamana Pavara iz Šrutgarta, a sva je prilika da će otkupiti i drugu kariku iz zadnje linije svetskih šampiona Francuza - Lukasa Ernandeza za 80.000.000. Računajući Nikolu Pepea cifra već prelazi 200.000.000 evra, a tu ne bi trebalo da je kraj. Kalum Hadson Odoi, mlada zvezda Čelsija jedna je od najvećih želja, dok će Kai Haverc i Timo Verner vrlo verovatno ostati mete za neku drugu priliku.   
"Da, istina je, novac vlada fudbalom, ali na terenu odlučuju ličnosti igrača, a ne njihova cena", poručio je na kraju svog izlaganja Henes

Čekamo leto. Izgleda da će ovoga puta biti Bajernovo...

Foto: Reuters


tagovi

BundesligaUli Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara