Bajernov atomski napad - 80.000.000 evra za Pepea

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 16:51

I sportska marka Adidas učestvuje u transferu

E, možemo da kažemo da je pukla bomba. I to ona atomska. Bajern iz Minhena se upravo jednim takvim, atomskim napadom, nameračio na Nikolu Pepea iz Lila. Bein sports piše da je minhenski gigant poslao ponudu tešku čak 80.000.000 evra za ovog mladog fudbalera!

Isti izvor ističe da su pregovori u odmakloj fazi. Pepe će sigurno napustiti Lil, samo je pitanje u čije će redove otići. Bajern je konkretan, a kada nekome pošaljete ovako veliku ponudu, konkretnije ne može biti. Bein piše čak i da bi Adidas, sponzor Bajerna, trebalo da se uključi u celu operaciju kako bi se ugovor konačno dogovorio. Dakle, realno je da Adidas učestvuje novčano i pogura Bajern ka ovom dogovoru.

Izabrane vesti

Pepe je već zimus mogao da ode iz Lila. Imao je mnogo ponuda, ali je obećao klubu i navijačima da će ostati do leta. To je i učinio. Ali, kako se vreli dani približavaju, teško da postoji sila koja može da ga zadrži u ovom francuskom timu.

Dovoljno je samo reći da bi Lil dobio praktično deset puta veću sumu od onoga što je uložio u Pepea kada bi prihvatio ponudu Bajerna. Pepeova osnovna pozicija je desno krilo, a ovaj fudbaler poreklom s Obale Slonovače može da igra i u špicu. 

Verovatno Bavarci Pepea vide kao zamenu za Franka Riberija ili Arjena Robena u budućnosti. On može da igra na obe strane terena. Suštinski možemo da kažemo da je Kingsli Koman dobio direktnu konkurenciju. 

Pored Pepea, Bajern je zvanično osigurao Benžamina Pavara za 35.000.000, blizu je i Lukas Ernandez, a bavarski gigant razmišlja i o Florijanu Tovanu, Timu Verneru i Kaiju Haverca.

Kada smo kod Pepea... Nekoliko informacija vezanih za ovog 23-godišnjeg fudbalera. On je ove sezone u dresu Lila postigao 17 golova i imao 10 asistencija u Ligi 1. Pored Bajerna, za njegove usluge su interesovanje pokazali i Real Madrid, Barselona, Liverpul...

Ali, za sada je Bajern najkonkretniji. Suma od 80.000.000 je zaista ozbiljna. Do sada se pominjalo 60.000.000. Ali, ovo je sada znatno veća suma u opticaju. Ako bi ga kojim slučajem Bajern kupio za pomenutu cifru, to bilo najskuplje pojačanje u istoriji minhenskog kluba. Trenutno je u toj kategoriji lider Korentan Toliso, plaćen 41.500.000 evra.

Foto: Reuters


tagovi

Nikola Pepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara