Jovan Mijatović (MN Press)
Jovan Mijatović (MN Press)

Holanđani potvrdili: Mijatović hoće u Fajenord, ne bi u Zenit

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 09:55

Potvrđeno pisanje Mozzart Sporta

Interesovanje Fajenorda i Zenita za mladog napadača Jovana Mijatovića, potvrđeno je i iz Holandije. Roterdamski portal 1908.nl, blizak izvorima iz kluba pozivajući se na ekskluzivnu vest Mozzart sporta je dobio potvrdu da je tamošnji prvak zainteresovan za januarski transfer Mijatovića.

Holandski portal dodaje i da igrač preferira prelazak na De Kajp u odnosu na Zenit i da ne bi želeo da karijeru nastavi u Zenitu. Iako ruski klub od letošnjeg Gazprom kupa ima pravo preče kupovine na Mijatovića i Marka Stamenića i može da izjednači ponude drugih klubova, mladi napadač se nada da se to neće desiti. Zenit je poput ruskih klubova i dalje pod sankcijama, ne učestvuje u evrokupovima i ne nudi priliku za razvoj i napredak poput Fajenorda koji poslednjih godina živi najuspešniji period u ovom veku.

Izabrane vesti

Iako još nije došlo do zvanične ponude velikana iz Roterdama, to bi moglo da se desi već na početku zimskog prelaznog roka jer će Fajenord u januaru biti u problemu sa napadačima. Trojica od četvorice napadača će tada biti na reprezentativnim akcijama. Iranac Alireza Jahanbakš i Japanac Ajase Ueda odlaze sa svojim reprezentacijama na Kup Azije dok će Jakuba Minte učestvovati sa Gambijom na Kupu afričkih nacija. To znatno sužava opcije trenera Arnea Slota koji bi ostao samo sa Santjagom Himenezom kao pravim napadačom. Slot je minulog vikenda najavio da očekuje dolazak novog napadača u januaru.  

Holandski portal piše da je Fajenordova skauting služba pratila više od 300 različitih imena i da je Mijatović na kraju ostao u najužem izboru, ali da postoje i neki drugi kandidati iz Škotske. Iako se navodi da Mijatović može da igra na pozicijama krila i drugog napadača, ua Fajenordu ga vide kao klasičnu „devetku“. Visina transfera bi iznosila oko 5.000.000 evra što nije veliki izdatak za Fajenord koji je u prethodne dve sezone na pojačanja potrošio preko 70.000.000 evra, a od prodaja je zaradio preko 100.000.000.

Mijatović ima 18 godina i ove sezone je postigao šest golova na 13 mmečeva u crveno-belom dresu od kojih su mnogi bili ključni za osvajanje bodova.



tagovi

Jovan MijatovićZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara