Hrvatska i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 23:32

Potrebno je da Dinamo ispuni jedan zahtev... Kakav poduhvat komšija, pola HNL u predigri za evropska takmičenja

Srbija je preko Valensije i Arsenala saznala lepe vesti i dobila mogućnost da njen šampion u sezoni 2020/21 otpočne kvalifikacije za Ligu šampiona iz drugog kola, a Hrvatska je na pragu još većeg, istorijskog uspeha.

Izabrane vesti

Dinamovim izbacivanjem Plzenja iz šesnaestine finala Lige Evrope, kao i trijumfom Napolija nad Cirihom, HNL stigao je na prag velikog dostignuća i dobijanja još jednog tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Da je Dinamo prošao češkog predstavnika s pobedom i remijem u dvomeču, HNL bi sigurno već od leta 2020. godine imao dva predstavnika u predigri za elitno takmičenje. Ovako, zagrebački klub moraće u osmini finala Lige Evrope da izvuče samo još jedan remi kako bi se to i ozvaničilo!

Dinamov potencijalni rival u narednoj fazi mogu biti Arsenal, Čelsi, Salcburg ili Genk. Težak, ali ne i nerealan posao za hrvatskog predstavnika. Ako Dinamo izvuče taj potreban remi, Hrvatska će sezonu završiti ispred Danaca i Švajcaraca, koji su ostali bez predstavnika u evropskim takmičenjima. To praktično znači da bi Hrvatska u evropske kvalifikacije ušla sa čak pet klubova, odnosno pola HNL!

Prvak bi išao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u delu žreba za šampione, dok bi drugoplasirani krenuo u drugo kolo, ali stazom izazivača. Pobednik Kupa Hrvatske (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili vicešampion), išao bi pravo u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok bi preostala dva kluba svoju letnju avanturu počeli iz drugog kola.

Foto: Reuters


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionakvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara