""
""

Humanitarni tiket u podne: Miloš Pešić tipuje za Zračak iz Čačka

Vreme čitanja: 6min | pon. 27.11.17. | 12:00

Sjajni košarkaš Tajfuna pokušao da golovima dođe do dobitnog listića!

Ulazimo u novu radnu sedmicu jedne od društveno odgovornih akcija naše kompanije „Humanitarni tiket u podne“.

Izabrane vesti

Ova sedmica razlikovaće se od ranijih, a evo i zašto. Dosad je kompanija MOZZART svakog dana odobravala ulog od po 10.000 dinara i tako će biti do četvrtka 30. novembra. Naš menadžment je odlučio da 12. mesec proglasi za „Decembar, mesec humanosti“, uvodeći određene izmene. Naše poznate ličnosti, decembarski učesnici „Humanitarnog tiketa u podne“ kao ulog, umesto sjajnih 10.000, imaće fantastičnih 30.000 dinara. Poznati sportisti, treneri, glumci, novinari, muzičari… pokušaće da „oplode“ pomenuti ulog i da značajno veće cifre usmere, a kompanija MOZZART, kao i dosad, donira taj novac.

Bitan novi detalj: ukoliko humanitarni tiket ne bude dobitan MOZZART će svakog dana donirati po 30.000 dinara kao zagarantovani iznos! Sjajno, zar ne?

Dakle, ukoliko ne prođe nijedan plemeniti listić tokom decembra, što je malo verovatno, kompanija MOZZART će na razne adrese donirati, samo u decembru, fenomenalnih 930.000 dinara.

Evo ko će se priključiti MOZZARTOVOJ dobrotvornoj akciji ove sedmice: košarkaš Miloš Pešić, odbojkaški reprezentativac Srećko Lisinac, košarkaš Uroš Luković, muzičar Aleksandar Cvetković - Sale Tropiko. Od petka 1. decembra, s fantastičnim ulogom od 30.000 dinara (i tako ceo decembar) okušaće se plemeniti kladioci: čuveni glumac Branko Cvejić, poznata novinarka Olja Bećković, slavni košarkaš i predsednik KSS Predrag Saša Danilović!

Da se podsetimo i dosadašnjeg učinka MOZZARTOVE akcije „Humanitarni tiket u podne“. Imali smo 72 dobitnika i MOZZART je donirao ravno 4.857.815,00 dinara. Poslednji dobitnik bio je košarkaš Marko Tejić.

Nekoliko rečenica o našem današnjem plemenitom kladiocu…

Za Milošev košarkaški početak krivac je tečo Josif Ćosić koji je i sam trenirao košarku, a bio je u generaciji Radmila Mišovića, Krešimira ĆosićaTečo, svojevremeno direktor čačanske fabrike hartije, je Miloša vodio na treninge, kupio prvu loptu, a i danas zove posle svake utakmice i interesuje se kako je njegov pulen odigrao meč.

Prvi tim je bio nekadašnji YU 32, sadašnja čačanska Mladost, a prvi trener Dejan Tomić, a potom i sadašnji trener u Feneru Vladimir Androić. Već u svojoj 17. godini prešao je u beogradski Beopetrol kod Predraga Badnjarevića za koga se kaže da je „stvorio“ legendarnog Peđu Stojakovića. Tu je igrao i Slađan Stojković. Naredni klub je Svislajon sa kojim nije uspeo da se plasira u KLS ligu Srbije. Potom prelazi u zemunsku Mladost u kojoj provodi dve godine.

Kao što je rano napustio Čačak i prešao za Beograd, Miloš Pešić se rano otisnuo u inostranstvo. Rano preminuli trener Asesofta Vladimir Dado Arnautović „krivac“ je za Milošev dolazak u Rumuniju koja mu je bila nepoznanica.
„Imao sam sreću da naletim na trenera Dragana Petričevića koji me  je trenirao šest godina i koji mi je dao punu slobodu da igram. Šansu sam maksimalno iskoristio. Prvo u Temišvaru sa kojim sam uzeo Kup, igrao finale prvenstva i još tri finala u Kupu, ali usledila je finansijska kriza pa prelazim u Kluž, u Oradeu s kojom takođe beležimo lepe rezultate. Naredna destinacija je bila Gruzija, Dinamo iz Tbilisija“, kaže za naš portal Pešić.

U Dinamu se okupila ekipa od trojice igrača iz Srbije, ali i jednog Amerikanca. Bila je to dobitna kombinacija.
„Posle posta od deset godina Dinamo je uzeo duplu krunu. U Gruziji se sve nakon jedne godine menja, kompletni sastavi, pa sam rešio da se vratim u Rumuniju. Predsednica rumunskog košarkaškog Saveza je već posle moje treće godine u Rumuniji javno kazala da mi treba obezbediti tamošnji pasoš kako bih mogao da zaigram za reprezentaciju. To se nije realizovalo, a ja sam još dve godine igrao za Galaciju. Mora se reći da u Rumuniji puno ulažu u košarku, vodeći klubovi imaju budžet od po 800.000 evra.“

Rumuniju je zamenio Slovenijom koja je postala prvak Evrope.
„Evo me u slovenačkom Tajfunu. Ugovor sam parafirao na godinu dana. Cilj nam je plej-of i trenutno smo na četvrtoj poziciji. Slovenačka liga je iznenađujuće jaka. Od deset timova čak njih sedam igraju po dva takmičenja. Recimo, Olimpija igra ABA ligu, u ABA 2 ligi su Primorska, Krka i Rogaška, mi i još dva sastava nastupamo u Alpe Adrija kupu.“

Po prikazanim igrama možete biti zadovoljni dosadašnjim učinkom.
„Beležim 19,6 poena po meču, 6, 2 asistencije, trenutno sam drugi strelac slovenačke lige. Protiv ABA 2 ligaša, tima Krke, dostigao sam rekord karijere. Dao sam 44 poena uz šest skokova i tri ukradene lopte. Indeks korisnosti iznosio je 45. Proglašen sam za MVP igrača šestog kola slovenačke lige. Osećam se zdravo, čilo, spremno i još mogu da se nosim sa mladim lavovima. Dobro mi je u Sloveniji, Rumunija je velika zemlja, putovanja puno traju, a ovde je sve na dohvat ruke, na sat vremena. Prija mi organizmu.“

Idemo na humanitarni tiket.

Prva utakmica na današnjem dobrotvornom listiću je duel sa Apenina, ATALANTA – BENEVENTO. Gosti su bez bodova, bez pobede i remija, negativna serija traje čak 14 mečeva. Domaći imaju skor 4-4-5, a u Ligi Evrope savladali su Everton na Ostrvu sa 5:1.
„Igram golove, od dva do četiri“, kaže za MOZZART Sport Miloš Pešić.

Miloš je „skoknuo“ do Grčke i odigrao na utakmicu AEK – PLATANIJAS. AEK je u pozitivnoj seriji od šest utakmica, uz poslednja dva remija. Gosti sa šest bodova se nalaze  na poslednjoj poziciji. Istorija međusobnih utakmica je 6-1-1.
„Ponovo od dva do četiri gola.“

Košarkaš Tajfuna prešao je na drugu ligu Holandije, OS – PSV II. Domaći su u petak poraženi od RKC-a sa 2:1. PSV ima dve poslednje pobede i gol-razliku 8:0. Međusobni skor je 4-1-3.
„Golovi, od dva do pet.“

Četvrti meč na plemenitom listiću je AJAKS II – DORDREHT. Kopljanici su dali i primili mnogo golova, ali su izgubili poslednje tri utakmice. Gosti su bili uspešni u poslednje dve utakmice.
„Isto, golovi, od dva do pet.“

Poslednji meč, GO AHED – UTREHT II. Domaći su poraženi u poslednje tri, a gosti u poslednje četiri utakmice. Dva tima se dosad nisu sastajala.
„I još jednom golovi, od dva do četiri“, zaključio je plemenito tipovanje Miloš Pešić koji će dobitak usmeriti za Ustanovu Zračak iz Čačka.

Pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su „100 terena za jednu igru“, u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije, „Novi dresovi za nove šampione“, u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje, pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku Kolevku, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, košarkaše…

Kad smo kod košarke, pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige... Učestvovali smo u akciji „Bitka za bebe“, MOZZART je porodilištima donirao prvo veliki broj inkubatora, a potom i aparate za proveru sluha kod naših najmlađih…

Kompanija MOZZART nastavlja da pomaže i lokalne zajednice (u planu je velika akcija donacije televizora u saradnji sa ministarstvima prosvete i zdravlja), zatim mlade talente Grada Beograda u organizaciji istoimene fondacije, a u planu je i još mnogo drugih projekata koji će u narednom periodu biti fokus Sektora korporativnih komunikacija. Obradovaćemo još mnogo klubova iz nižih rangova takmičenja novim dresovima, obnovićemo još košarkaških terena i nastojaćemo da pomognemo što većem broju i pojedinaca i organizacija kako bismo zajedno učinili svet oko nas boljim.

REPUBLIKA SRPSKA: Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Miloša Pešića, dobitak će biti doniran i za Zavod za slijepe i slabovidne Budućnost, u Derventi u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:30 5201 GRČ 1 AEK - Platanias ug 2-4 1,45
Pon 20:45 1040 ITA 1 Atalanta - Benevento ug 2-4 1,50
Pon 20:00 1637 HOL 2 Go Ahead - Utrecht II ug 2-4 1,52
Pon 20:00 1641 HOL 2 Oss - PSV II ug 2-5 1,27
Pon 20:00 1639 HOL 2 Ajax II - Dordrecht ug 2-5 1,30

* Kvote prikazane na grafici bile su aktuelne u trenutku kada je učesnik sastavljao tiket i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

deo tvog životahumanitarni tikettiket u podne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara