Humanitarni tiket u podne: Nebojša Petrović tipuje za Zvečansku

Vreme čitanja: 6min | čet. 06.09.18. | 12:00

Potencijalni “ludi - plemeniti tiket”, vredan MOZZART kvote 470,63, voditelj SOS kanala brani na utakmicama Lige nacija

Posle Mundijala, ponovo reprezentativni fudbal, ponovo plemeniti tipovi, i to 820. put u stalnoj akciji kladilačkih nadigravanja kompanije MOZZART. Oštro se današnjim fudbalskim parovima Lige nacija, poigrao voditelj SOS kanala, Nebojša Petrović. Usudimo se da kažemo i hazardeski, jer kvota 470,63 spada u domen potencijalnog “ludog tiketa”, koji bi u ovoj plemenitoj seansi mogao da obraduje Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj sa 4.706.300 dinara!

MOZZART je spreman, a vi dobro pogledajte, i prokomentarišite tipove sportskog novinara. Bet analiza kreće.

Izabrane vesti

Za početak susret Grupe 1, UEFA Lige nacija A, NEMAČKA – FRANCUSKA. Šta reći, sem premotati film, i setiti se podbačaja momaka Joakima Leva na Mundijalu, i podviga Trikolora koji su od sudara sa Kockastima zvanični prvaci sveta. Trebalo bi se setiti i da Francuzi u zvaničnoj utakmici nisu poklekli još od juna prošle godine. Tada su u kvalifikacijama za SP poraženi od Šveđana sa 2:1. Nemačka se skoro pa obrukala u Rusiji, pošto je doživela poraze od Južne Koreje i Meksika, a da pri tom nije postigla gol. Činjenica je da Nemci nisu porazili Francuze još od 2014. godine, a da je njihov poslednji prijateljski susret iz novembra prošle godine okončan sa 2:2.

“Prelaz iz 1-1, moj je izbor za ovaj susret. Nije loše, jer sve trenutno vredi kvote 4,40”, reče Nebojša koji zaista prejako startuje u seriji od šest današnjih parova.

Sve utakmice igraju se u istom terminu, precizno od 20.45, a mi smo već na susretu ČEŠKA – UKRAJINA, meču B grupacije, tačnjije njenoj Grupi 1. Ukoliko vam u ovom trenutku nije baš sve potpuno jasno, predlažemo vam da pročitate našu rubriku u kojoj smo pojasnili sve o sistemu novog UEFA takmičenja Lige nacija…

Elem, Česi bi u Ukrajincima mogli da imaju žilavog protivnika. Naime, Ukrajuna je poslednji poraz doživela u kvalifikacijama za Mundijal, kada je s 0:2, poražena od aktuelnog vicešampiona sveta, selekcije Hrvatske. Česi su polsednji put poraženi od Australije na prijateljskoj utakmici završenoj sa 4:0. Mogao bi ovo biti tvrd susret, s tim da kao relevantan kladilački parametar ne treba uzeti polskednja viđanja ovih selekcija koja datiraju još u 2011. i narednu godinu. Prvi je dobila Češka s 4:0, dok je drugi okončan bez golova, što navodi na zaključak da Ukrajinci nisu tresli mrežu Čeha.

“Neka se sve zavrti sa GG 3+”

Sledi meč B grupacije selekcija, VELS – R. IRSKA.Veliki rivali imaće tako priliku da nastave ratoborne duele iz prethodnih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji kada su ostali ispod crte i bez plasmana na najveću smotru svetskog fudbala. Irska je bolje prošla, pobedom u poslednjem kolu na gostujućem terenu baš u Velsu (1:0) izborila je plasman u baraž, ali je pred Danskom lako položila oružje u dve utakmice i ostala kod kuće. Oba selektora su na novom početku. Rajan Gigs preuzeo je Zmajeve od Krisa Kolmena, a glavni aduti su mu ponovo Ben Dejvis, Džo Alen, Aron Remzi i Geret Bejl. Sa novim selektorom Velšani nisu otvorili novo poglavlje na najboji način, na pet prethodnih prijateljskih provera slavili su samo jednom, pa će legendarnom vezisti Mančester Junajteda biti potrebno puno sreće i umeća kako bi bio uspešan.

“Tipujem na malo golova, tačnije 0-1”, poručio je MOZZART svetu, Nebojša Perović.

Verovatno ste primetili da na susretu NORVEŠKA – KIPAR, voditelj barata s jednim prelazom. Riskantna kladilačka taktika ili ne, tek valja se setiti da su Norvežani vezali četiri prijateljske pobede, dok Kiprani ne znaju za slavlje još od poslednjeg dana avgusta prošle godine, kada su u kvalifikacionom susretu za Mundijal savladali Bosnu i Hercegovinu sa 3:2. Podatak vredan beleške je da je Norveška od 1988. godine, do 2013, čak osam puta uzastopno pobeđivala Kipar. Tradicija je dakle na strani Norvežana pred susret premijernog izdanja Lige C, takmičenja Lige nacija, u utakmici Grupe C, u kojoj se još nalaze Slovenija i Bugarska.

“Za MOZZART kvotu 3,90, tipujem na prelaz X-1”.

Ostajemo u istoj grupi Lige nacija, na utakmici SLOVENIJA – BUGARSKA. Treba znati da su Bugari ove godine odigrali prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Kazahstanom. Poraženi su od selekcije koju predvodi Robert Prosinečki sa 0:1. Slovenci su dobili sa 0:2 poslednji prijateljski klinč sa Crnom Gorom, ali ih istorijski gledano nikada nije pratila sreća u boju s Bugarskom. Naime, ove selekcije su do sada odigrale tek dve utakmice, obe su dobili Bugari, bez postignutog gola na kontu Slovenaca, što implicira da je u daljoj prošlosti dva puta prošla NG igra.

“Igram na raspon golova, tačnija na 2-3 pogotka”.

Za kraj nam ostaje da se zabavimo parom GIBRALTAR – MAKEDONIJA. Ovi timovi nalaze se u D rangu Lige nacija, tačnije u njegovoj Grupi 4. Dakle slabe su ove selekcije, s tim što valja imati u vidu da je Makedonija poslednji put poražena od Španije u kvalifikacijama za Mundijal sa 1:2. Gibraltar je nizao masivne poraze, uz jednu poprilično beznačajnu pobedu protiv Letonije. Pre toga, bili su u skoro nepreglednom nizu poraza, pa je često dolazilo 4+, ali i više na utakmicama ove selekcije.

“Ja upravo igram UG 4+, jer na Giraltar to ne može da omane”, poručuje na kraju naš gost, poznat široj javnosti kao dugogodišnji hroničar zbivanja u FSS-u, voditelj emisije “Total soker”, i redovni izveštač sa svih utakmica Orlova.

Neša je specifičan po još jednom detalju. Naime, poznato TV lice s SOS kanala, član je UEFA žirija koji svake jeseni na gala svečanosti u Monte Karlu, glasanjem uživo, bira najboljeg fudbalera u Evropi. Idejni je tvorac nagrade "Zlatna rukavica", koja se po završetku svake polusezone dodeljuje najboljem golmanu Superlige Srbije. Naš današnji gost, rođen 1977. godine, i živi i radi u Beogradu.

Za kraj, par rečenica o stremljenjima, i uspesima koje kompanija MOZZART ostvarila na polju društveno odgovornih akcija. Sa 132. plemenitim dobitnikom, Borom  Đorđevićem, donirali smo 7.722.960, 00 dinara. Donacije su otišle na preko 60 adresa u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj. Posebno se ponosimo akcijama “100 terena za jednu igru”, i “Novi dresovi za nove šampione. U ponedeljak je naš karavan stigao do Ljubovije. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je presekao vrpcu na 65. obnovljenom košarkaškom  igralištu u “produkciji” kompanije MOZZART. Idemo dalje, put Kragujevca, Čačka, i Novog Miloševa, u susret 100. igralištu namenjenom kraljici igara.

A šta sa sportskom opremom? E, pa puno toga, jer preko 70 klubova širom zemlje nosi MOZZART dresove, a biće ih još, baš kao i donacija za koje ćemo se potruditi da i u budućnosti odu u ruke onih kojima je to najpotrebnije.

I na kraju, šta reći, sem da je to sve MOZZART stil života!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Nebojše Petrovića, dobitak će biti doniran i Kolevku Srbija. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:45 6003 LNGRA Germany - France pk 1-1 4,10
Čet 20:45 6002 LNGRB Czech R. - Ukraine tgg gg3+ 2,85
Čet 20:45 6001 LNGRB Wales - R.Ireland ug 0-1 2,35
Čet 20:45 6005 LNGRC Norway - Cyprus pk X-1 3,80
Čet 20:45 6004 LNGRC Slovenia - Bulgaria ug 2-3 1,95
Čet 20:45 6009 LNGRD Gibraltar - Macedonia ug 4+ 1,90
Ukupna kvota386,61

* Kvote prikazane u rubrici, bile su dostupne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaNebojša Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara