Humanitarni tiket u podne: Petar Peca Mitić tipuje za Svice u mraku

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.05.22. | 11:58

Dramskom umetniku leže pobede Liverpula i Barselone

Lomljenjem slavskog kolača i osvećenjem prostorija centra za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra, humanitarno udruženje “Svici u mraku”, nedavno je u Venčanima kod Aranđelovca proslavilo je svoju krsnu slavu, Svetog Vladiku Nikolaja Velimirovića Žičkog i Ohridskog. Događaj je uveličao i naš današnji gost, dramski umetnik Petar Peca Mitić, koji je doneo MOZZART odluku da potencijalni dobitak u iznosu od 94.500 dinara donira baš ovoj organizaciji.

Aplauz za njega i “Svice u mraku”, uz prvi tip, odnosno jedinicu na meču DINAMO MOSKVA – ALANIJA. Reč je o meču Kupa Rusije, a treba znati da Alanija Vladikavkaz igra dobro, ali u drugom rangu ruskog fudbala. Dinamo s iskustvom u eliti mora da dokaže da je bolji, ali i da pregrmi razloge koji su ga naterali da bude poražen od CSKA, Urala i Samare. Interesantno, ovaj par odigrao je prijateljsku utakmicu u februaru. Bilo je 2:2.

Izabrane vesti

Inače, za one koji to ne znaju, Petar Mitić je aktivni pozorišni i televizijski glumac. On je daleke 1997. godine iz pozorišta prešao na male ekrane, gde je imao autorsku emisiju koja je trajala čak tri sezone i preko 50 epizoda. Dobitnik je raznih glumačkih nagrada na brojnim festivalima. Angažovan je u Gradskom pozorištu Jagodina kao stalni član ansambla i ostvario saradnju kao gostujući glumac sa nekoliko pozorišnih trupa u Srbiji.

Upravo on, čijoj biografiji ćemo se vratiti kasnije, odlučio se za igru I1-3&II1-3 na meču MEHELEN – GENT. Poglavice su suvereno prve sa 37 bodova, a Mehelen treći sa 29. Ne bi ni to za domaće bio značajan hendikep da u meč ne ulaze nakon uzastopnih poraza od Genka (4:2), a zatim i Genta (1:0). Ovu utakmicu koristimo kao parametar, pa navodimo da je statistički bila egal. Čekamo njihov odgovor na razočarenje izazvano primljenim golom u 82. minutu utakmice.

Sledi kobinacija 1&2+, na meču GENK – ŠARLOA. Genk je drugi, a Šarloa četvrti. Prošli meč para okončan je sa 2:2, a večeras gostujući tim uspeo je da izjednači u sudijskoj nadoknadi. Bio je to skup X, od realno već viđene, potpuno realne dvojke. S druge strane, na mečevima para poslednja dva puta dolazila je GG4+ igra. Videćemo sada da li je raspucavanje realna opcija.

Uz glumca čekamo i dvojku na utakmici ASTON VILA – LIVERPUL. Iako su favorit, gosti ne smeju da zaborave na ne tako davnih 7:2 za Aston Vilu u Birmingemu. Bilo je to u oktobru 2020. Nepunih godinu dana ranije i 5:0. Stoga, iako im posle ove utakmice sledi finale FA kupa sa Čelsijem, a nešto kasnije i borba za trofej Lige šampiona sa Real Madridom, izabranici Jirgena Klopa moraće maksimalno koncentrisani da uđu u borbu na Vila Parku. Očekuje se da, ipak, Nemac malo promeša sastav.

Za kraj, Petar Peca Mitić odlučio se da odigra vrlo realnu jedinicu na meču BARSELONA – SELTA.  Dosta igrača van stroja Barse, ne uzemiruju domaće. Selta je definitivno slabija, a oni imaju motiv za osvetu. Naime, poslednji put bilo je 2:2, a na utakmici od pre godinu dana Selta je slavila. Na tri od poslednjih pet utakmica para dolazio je GG tim, a svaki put je dolazio 3+ tip. Dakle, umeju oni da obraduju golovima.

I to bi, u kladilačkom smislu bilo sve od glumca koji je tumačio likove u filmovima i serijama poput – Svemirci su među nama, Koreni, Tajne vinove loze, Urgentni centar, Sinđelići, Život ispred svega, Fakti i fikcija, Kralj Aleksandar, Radio Mileva, Felix … Radio je veliki broj TV i radio reklama i sinhronizaciju ili naraciju igranih i dokumentarnih filmova. Zbog karakteristične boje glasa ima i angažovanja kao konferensijer za razne medijske događaje. Takođe ima stalna angažovanja u polju umetničkog kazivanja poezije i proze na književnim tribinama i manifestacijama. Osnivač festivala recitatora Srbije "Recitacionica". U svojoj karijeri je bio angažovan i kao voditelj i urednik na raznim radio stanicama kao što su: Radio „S“, Radio „72“Avala, Radio „Gong“, Radio „Flash“, Radio „Jagodina II program“… Osim glume u poslednjih pet godina se posvetio pedagoškom radu sa decom u pozorištu. Uspešan je i kao pozorišni reditelj i scenograf, što dokazuju i brojne nagrade sa raznih međunarodnih i državnih pozorišnih festivala.

Namo je u ovom trenutku bitno da je odlučio da pomogne kolegi Mikici Petronijeviću, osnivaču “Svitaca u mraku”. Inače, Petronijević se uhvatio se u koštac sa problemima zbrinjavanja i formiranja dnevnog boravka za autističnu decu i odrasle osobe. Ideja je da na seoskom domaćinstvu u selu Venčane u opštini Arandjelovac formira oaza koja će služiti obolelim osobama u prevazilaženju poteškoća izvanih trajnim stanjem njihovog zdravlja.

Uspeo je, jer udrženje već ovog proleća u punom obimu počinje svoj svadnevni, rehabilitaciono-edukativni rad kome je potrebna stalna pomoć i podrška svih nas.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Petar Peca Mitić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnu fondaciju “Radost”, Banja Luka. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara