I PSV bi Kristijana Eriksena, njemu u glavi samo Katar

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 12:45

Danac hoće na Mundijal...

Kristijan Eriksen je rešen da se vrati na veliku scenu. Već određeno vreme ne postavlja se pitanje da li će to dogoditi, već kada, odnosno u kom dresu će zaigrati 30-godišnji Danac.

Jedan od najboljih vezista Evrope u poslednjih desetak godina nema klub od decembra prošle godine. Do razlaza s Interom došlo je usled pravilnika italijanske federacije koja zabranjuje profesionalno bavljenje fudbalom s ugrađenim defibrilatorom, što je bila nepremostiva prepreka za njegov ostanak u Seriji A.

Izabrane vesti

Juče je s Ostrva plasirana informacija da je Eriksen dobio ponudu premijerligaša Brentforda da u narednih šest meseci nosi njegov dres. Uz opciju da saradnja bude produžena ukoliko se ispostavi da je Danac sposoban da se vrati na onaj novo igara pre problema koji ga je zadesio letos. U Brentfordu je čak osam danskih igrača, trener Tomas Frank i i tehnički direktor Rasmus Ankersen takođe su danskog porekla, pa su u klubu procenili da bi to mogao da bude pravi ambijent za njegov povratak u formu.

Ali nije samo Brentford zabacio udicu...

Holandski mediji danas pišu i o želji PSV Ajndhovena da u svojim redovima vidi Eriksena. Navodno, klupska uprava već je kontaktirala sa agentom Martinom Šutsom i raspitivala se o potraživanjima koja njegov klijent ima.

Nema sumnje da bi Englezi mogli više da plate, međutim treba imati na umu i nivo spremnosti Eriksena, odnosno intenzitet fudbala koji se igra u dve lige. Sve to moglo bi da utilče na njegovu odluku. Složićemo se, daleko je lakše igrati u Holandiji nego u Engleskoj. A pitanje je u kakvom je stanju Eriksenovo telo posle duge pauze i svega što je preživeo...

Podsetimo, Kristijan Eriksen je doživeo srčani napad na utakmici Evropskog šampionata protiv Finske prošlog leta. Njegova dalja karijera bila je dovedena u pitanje, međutim doktori su mu dali dozvolu da nastavi da se profesionalno bavi sportom s pomenutim pomagalom.

Među prvim klubovima koji se dovodio u vezu s njim još pre nekoliko meseci bio je PSV-ov veliki rival Ajaks. Nema informacija da li su Kopljanici odustali od te ideje, ili nas možda čeka veliki De Topper derbi na ovom tržištu.

Prema izvorima bliskim Eriksenu njegov konačni cilj je da pronađe klub u kom će igrati redovno i dostići nivo forme potreban da dobije poziv za Mundijal u Kataru.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Kristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara