Viktor Osimen (©Reuters)
Viktor Osimen (©Reuters)

I Sadik i Osimen idu na Kup Afrike

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.12.21. | 15:18

Nigerija objavila spisak

Selektor reprezentacije Nigerije Avgustin Eguavoen objavio je konačan spisak igrača koje će voditi na Kup afričkih nacija, koji će se igrati u januaru u Kamerunu.

Najznačajnija vest za navijače Nigerije je da će na takmičenje putovati udarna igla reprezentacije i Napolija Viktor Osimen, koji je imao prelom jagodične kosti i špekulisalo se da neće moću da igra maltene do februara. Ipak, Osimen se oporavio mnogo brže nego što se očekivalo, ali još se nije vratio na teren.

Izabrane vesti

To, ipak, nije bila prepreka selektoru da ga stavi na spisak, a postoji mogućnost da špic Napolija zaigra na Kupu Afrike sa specijalno urađenom maskom.

Iako su kružile špekulacije da će Umar Sadik, bivši napadač Partizana, dobiti poziv samo u slučaju da Osimen ne bude mogao da igra, jer su dvojica napadača gotovo identičnih karakteristika, na kraju se i špic Almerije našao na spisku.

Maltene sve najbolje što Nigerija ima je pozvano pod zastavu. Boje Super Orlova na Kupu Afrike braniće:

golmani Danijel Akpeji (Kajzer Čifs), Frensis Uzoho (Omonija), Džon Nobl (Enjimba), Maduka Okoje (Sparta Roterdam),

defanzivci Vilijam Ekong (Votford), Kenet Omeruo (Leganes), Leon Balogun (Rendžers), Abdulahi Šehu (Omonija), Čidozije Avazijem (Alanja), Džamilu Kolins (Paderborn), Ola Aina (Torino), Zaidu Sanusi (Porto), Olisa Nda (Orlando Pajrats),

vezisti Vilfred Ndidi (Lester), Keleči Nvakali (Ueska), Čidera Eđuke (CSKA Moskva), Frenk Onjeka (Brentford), Džo Aribo (Rendžers),

napadači Ahmed Musa (Karagumruk), Mozes Sajmon (Nant), Odion Igalo (Al Šabab), Taivo Avonjiji (Union Berlin), Aleks Ajvobi (Everton), Viktor Osimen (Napoli), Umar Sadik (Almerija), Keleči Iheanačo (Lester), Samjuel Čukvueze (Viljareal), Emanuel Denis (Votford).

Nigerija je u grupi sa Egiptom, Gvinejom Bisao i Sudan.


tagovi

Viktor OsimenUmar Sadikreprezentacija Nigerije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara