Nemanja Matić (Reuters)
Nemanja Matić (Reuters)

Ideja je Nemanja Matić umesto Radeta Krunića

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 16:30

Milan želi drugog Srbina

Ostao je Milan bez Radeta Krunića koji se se preselio u Fenerbahče i odmah dobio ideju da ga zameni Nemanjom Matićem.

Gazeta delo Sport danas kao ekskluzivnu vest donosi interesovanje Rosonera za iskusnog Srbina koji je u lošoj situaciji u Renu. Milan čeka epilog današnjeg sastanka Matića sa upravom Rena posle kojeg će saznati kakve su mu šanse da angažuje bivšeg srpskog reprezentativca.

Izabrane vesti

Matić je letos iznenada napustio Romu i potpisao dvogodišnji ugovor sa Renom gde se odmah nametnuo kao jedan od nosilaca igre. Ipak, posle samo nekoliko meseci je izrazio nezadovoljstvo i želju da napusti klub već ove zime. Razlozi su porodične prirode pošto je neko od čelnika francuskog kluba prošlog leta obmanuo Matića kada mu je obećao da će u Renu njegova deca moći da pohađaju međunarodnu školu. Tek kada je potpisao ugovor i stigao u Bretanju, Matić je saznao da takva vrsta škole ne postoji u gradu.

Naljutio se i zatražio transfer, a ubrzo potom napustio zajedničku Vatsap grupu sa saigračima i ispraznio ormarić u svlačionici posle čega je otputovao iz grada. Čelnici Rena su bili jako ljuti zbog takvog poteza i poručili su mu da ga neće pustiti da ode u ovom prelaznom roku. Potom se situacija malo smirlia, Ren je izdao saopštenje, a Matić se oglasio na društvenim mrežama, zamolio navijače za razumevanje i vratio se u grad. Za večeras je zakazan sastanak srpskog veziste sa direktorima kluba Florijanom Morisom i Olivjeom Kloarekom na kojem će dve strane pokušati da nađu rešenje. Ako odluči da dozvoli transfer Matiću, Ren će to uraditi samo pod svojim uslovima a nikako pod pritiskom igrača.

Matić je prvo pregovarao sa Lionom i dogovorio svoje uslove, ali Ren ne želi da ga pusti u domaću konkurenciju. Potom se javio i Fulam što je još bolja opcija za igrača i porodicu s obzirom da su dugo živeli u Londonu i ne bi imali ništa protiv da se vrate u englesku prestonicu.

Međutim, sada se pominje i Milan kao opcija. Rosoneri traže zamenu za Radeta Krunića i Matić se uklapa u taj profil igrača, a ni njegov ugovor ne bi nešto mnogo veći. Samo je pitanje koliko bi Ren tražio za obeštećenje. Bez obzira što je Milan letos definisao transfer politiku u smeru ulaganja u mlade igrače, dolasci veterana poslednjih godina poput Ibrahimovića, Kjera ili Žirua su se pokazali kao puni pogoci. Zbog slovačkog pasoše, Matić ne bi zauzimao ni mesto za igrače van EU. 

Sve zavisi od večerašnjeg sastanka srpskog veziste sa rukovodstvom Rena...


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Nemanja Matić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara