Inđija tone sve dublje, Javor slavio u derbiju i zaseo na vrh

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 19:41

Zeleno-beli upisali četvrti vezani poraz

Bila je Inđija tokom većeg dela sezone u samom vrhu tabele, konstantno se smenjivala sa novosadskom Mladosti na prvoj poziciji i uverljivo grabila ka ekspresnom povratku u Superligu. Ipak, do elite sprskog fudbala će po svemu sudeći morati zaobilaznim putem.

U derbiju 3. kola plej-ofa Prve lige Srbije Inđija je na svom terenu pretrpela poraz od Javor kojim se dodatno udaljila od prvog mesta – 0:1 (0:1). Zeleno-beli su u naglom padu. Doigravanje su započeli na liderskoj poziciji uprkos porazu u poslednjem kolu ligaškog dela, a nakon okršaja sa timom iz Ivanjice nalaze se na trećoj poziciji, pet bodova daleko od dva prvoplasirana tima. Sve kao rezultat četiri vezana poraza, jednog upisanog u poslednjoj rundi ligaškog dela, te tri uzastopna u plej-ofu.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je odluka uprave kluba da smeni Nebojšu Jandrića bila katastrofalna. Sa 46-godišnjim stručnjakom Inđija je ove sezone pretrpela četiri poraza, dok ih je sa njegovim naslednikom već posle osam utakmica ima jedan više! Šok terapija nije urodila plodom, Milan Kuljić je osvojio sedam od moguća 24 boda, i kako stvari stoje izvisiće za direktnu promociju. Štaviše, izgubili su i treću poziciju od IMT-a, a ukoliko ovako nastave mogao bi da ih pretekne i Železničar koji im je prišao na dva boda zaostatka.

Javor s druge strane ide uzlaznom putanjom. Prebrodio je tim iz Ivanjice krizu sa početka prolećnog dela (pet vezanih mečeva bez pobede) i od tada krupnim koracima korača ka Superligi čiji je član bio i prošle sezone. Javoru je današnja pobeda bila šesta u poslednjih sedam utakmica, od kojih je svaku od prethodne četiri ostvario bez primljenog gola. Današnju mu je golom u petom minutu doneo Pavle Ivelja, drugi strelac Prve lige sa 13 pogodaka, ujedno donevši svom timu i lidersku poziciju na tabeli, pošto je na osnovu bolje gol-razlike preuzeo štafetu od novosadske Mladosti.

PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 3. KOLO

Sreda

Mladost GAT – Železničar 2:0 (0:0)

/Vidakov 71, Popović 90/

IMT – OFK Žarkovo 2:1 (1:1)

/Lučić 7, Stefanović 69pen – Jovanović 31/

Radnički Sremska Mitrovica – Loznica 0:0

Četvrtak

Inđija - Javor 0:1 (0:1)

/Ivelja 5/



tagovi

FK InđijaJavorPrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara