Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Inter nije Napoli, ali ni Bolonja nije Frozinone

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.12.23. | 14:47

Nerazuri favoriti za prolaz u četvrtfinale Kupa Italije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Večeras se na „Meaci“ sastaju dva tima koja su, po mnogima, u najboljoj formi u Seriji A, Inter i Bolonja. Nerazuri dominiraju u šampionatu a „crveno-plavi“ su prvi put posle 20 godina u zoni Lige šampiona. Poslednji put je Bolonja bila ovako visoko sa Frančeskom Gvidolinom pre dvadeset i kusur godina.

Izabrane vesti

Debakl Napolija protiv Frozinonea bacio je novo svetlo na današnju utakmicu i delovao je kao opomena za Simonea Inzagija i njegove igrače. Neko će reći, nije Inter Napoli, barem u ovoj sezoni, što je tačno, ali ni Bolonja nije Frozinone, u smislu da je četa Tijaga Mote mnogo ozbiljniji, uigraniji i teži protivnik. Drugim rečima, okršaj Inter i Bolonje je mnogo neizvesniji nego što bi se to moglo činiti na prvi pogled.

Sudar Intera i Bolonje je i duel dvojice, po mnogima, najboljeg generlanog direktora u Italiji (Bepea Marote) i najboljeg sportskog direktora (Đovanija Sartorija). Marota je u poslednje četiri godine omogućio Interu da „živi“ daleko iznad svojih mogućnosti kršeći fudbalsku jednačinu o ulaganjima, igračima i rezultatima. Sartori je posle Kjeva i Atalante, u samo par godina realizovao novo fudbalsko remek-delo Bolonju. Sartori je tim iz predgrađa Verone državo 15 godina u Seriji A, sa malim prekidom, Atalantu je doveo do trećeg mesta u Seriji A i na korak od polufinala Lige šampiona, a na putu je i da timu iz Emilije vrati sjaj iz šezdesetih godina prošlog veka.

Inzagi i Mota imaju jasne prioritete: prvenstvo, pa sve ostalo. U Interovom slučaju čak je i Liga šampiona „ostalo“. Upravo zbog te činjenice ćemo u današnjem dvoboju videti prilično kreativne sastave. Već smo se navikli da kormilar vicešampiona Evrope odmara deo svojih igrača u Ligi šampiona za prvenstvene mečeve a prava je novina da će i Mota sastavljati tim misleći na utakmicu sa Atalantom na Dal‘Ari.

21.00: (1,60) Inter (3,90) Bolonja (6,00)

U odsustvu Aleksisa Sančeza (povređen) Marko Arnautović će najverovatnije imati kao partnera Lautara Martineza u napadu. Od Arnautovića se očekuje da napravio zaokret i pokaže da je Inter napravio dobar potez kada ga je vratio u Apijano Đentile posle 13 godina. Pre početka šampionata se mislilo da će austrijski Srbin biti velika konkurencija Markusu Tiramu za mesto startera pored Lautara. Međutim, povrede i sporiji ulazak u formu su penalizovale Arnautovića, kao i eksplozija francuskog reprezentativca koji igra u životnoj formi.

Sezona je duga. U Interu, i pored toga što je proklamovan kao prioritetni cilj osvajanje skudeta, žele da stignu što dalje u Ligi šampiona i Kupu Italije. U takvoj konstelaciji, nije dovoljno imai samo dva napadača na raspolaganju. Inzagiju trebaju dve validne alternative. Aleksis Sančez to svakako nije a Arnautović mora da pokaže u sledećih mesec dana da to jeste. U suprotnom, Marota i Auzilio će pokušati da naprave još jedan magični potez u prelaznom roku. Pored Taremija iz Porta u igri je i Girasi iz Štutgarta, za koga je zainteresovan takođe i Milan.

Tijago Mota je pred meč sa Interom izrazio uverenje da će Arnautović imati sjajnu sezonu u Interu kada se bude podvlačila crta na kraju prvenstva, ali da ona neće početi protiv Bolonje u Kupu Italije.

Bolonja je već priredila iznenađenje Interu u šamionatu kada je zaustavila mašineriju Nerazura na San Siru igrajući nerešeno 2:2, štaviše nadoknadivši dva gola zaostatka. Tim iz Emilije nije izgubio od Intera na poslednja dva meča i moramo da se vratimo unazada deset godina da bi pronašli seriju od tri meča bez poraza.

Drugi važan podatak za večeršnji duel je da je Inter u poslednje tri utakmice na Meaci protiv Bolonje postigao čak 14 golova a da u Kupu Italije Inter redovno uzima meru Bolonji. Naime, u poslednjih osam odmeravanja snaga u nacionalnom kupu Nerazuri su uvek izlazili kao podednici. Takođe, Inzagi ne samo da je osvojio poslednja dva Kupa Italije sa Interom nego nije izgubio nijedan meč u najmasovnijem takmičenju.

Inače, Bolonja je samo jednom uspela da stigne do četvrt finala Kupa Italije u poslesnjih 12 odigranih osmina finala.

Pažnja na produžetke. Inter je čak pet puta od poslednjih sedam mečeva u osmini finala igrao produžetke. Treba napomenuti i da je svaki put prošao u sledeću rundu takmičenja.

U timu Nerazura neće biti četvorica povređenih fudbalera (Dumfris, De Fraj, Kvadrado i Sančez) a Bolonji nedostaju trojica (Orsolini, Sumaoro i Karlson).

Pobednik večerašnjeg duela igraće se Fjorentinom u četvrt finalu. Ako prođe Inter će biti domaćin protiv toskanskog tima dok će Bolonja u slučaju plasmana među osam najboljih u nacionalnom kupu biti gost u Firenci.

INTER 3-5-2: Audero – Bišek, Ačerbi, Bastoni – Darmjan, Fratezi, Aslani, Klasen, Karlos Augusto – Arnautović, Lautaro Martinez

BOLONJA 4-2-3-1: Ravalja – Koraca, Lukumi, Beukema, Likojanis – Ebišer, Moro – Endoje, Fabijan, Salemekers – Van Hojdonk

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Napoli - Frozinone 0:4 (0:0)

/Barenečea 66, Kaso 70, Šedira 90+1, Harui 90+5/

Sreda

21.00: (1,60) Inter (3,90) Bolonja (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeInterBolonja

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara