Jan Zomer (Foto: Reuters)
Jan Zomer (Foto: Reuters)

Inter pronašao vrhunskog golmana za 6.000.000 evra, Zomer krenuo put Italije

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 17:43

Lekarski pregledi zakazani za ponedeljak

Samir Handanovič je okačio rukavice o klin, Andre Onana se preselio u Mančester junajted za 52.500.000 evra. Tako je prioritet Intera postao da pronađe novog čuvara mreže, a možda i dvojicu, s ozbirom da Simone Inzagi ima samo Filipa Stankovića i Rafaelea Di Đenara na raspolaganju.

Za početak, rešio je pitanje prvog golmana, pošto je prema pisanju pouzdanog Florijana Pletenburga dogovorio transfer Jana Zomera iz minhenskog Bajerna. Klubovi su se našli na sumi od 6.000.000 evra i iskusni Švajcarac je krenuo put Italije, gde će sutra obaviti lekarske preglede.

Izabrane vesti

Kako se navodi, imao je Zomer odličan odnos sa Bavarcima, ali želi da bude zakucan među stativama, što je na kraju ubedilo tim iz Minhena da prihvati ponudu iz Milana.

Švajcarski reprezentativac je karijeru počeo u Bazelu pre 18 godina. Preselio se u Nemačku 2014, kada je potpisao za Borusiju Menhengladbah. Proveo je šest i po godina na Borusija Parku, kada ga je Bajern uzeo zbog teške povrede Manuela Nojera.

Čuvao je mrežu Bavaraca na 25 mečeva, primio je 31 gol, a u osam navrata je sačuvao mrežu netakuntom. Branio je na 659 zvaničnih utakmica na klupskom nivou i na još 83 puta stajao na golu Švajcarske.

Konkurenciju bi u narednoj sezoni mogao da mu pravi 24-godišnji Brazilac Bento. Golman Atletiko Paranaensea je istakao da ima ponudu Neroazura.

"Već su poslali jednu ponudu, razgovarao sam sa njihovim direktorima. Moj san je sada u rukama predsednika kluba", rekao je Bento.

Na listi želja Intera našao se i čuvar mreže Šahtjora Anantoli Trubin, ali Ukrajinci navodno traže previše novca i sve su manje šanse da se preseli na Meacu.

Dolazak Zomera, kao i potencijalni transfer Benta, jasno će ugroziti poziciju Filipa Stankovića u Interu, pa italijanski novinar Nikolo Skira ističe da bi mladi srpski golman mogao da završi na kaljenju. Takođe napominje da Neroazuri računaju na njega, s ozbirom da su spremni da ga pošalju samo na "suvu" pozajmicu.


tagovi

Jan ZomerLetnji prelazni rok 2023Bento KrepskiFilip Stanković

Obaveštavaj me

Inter
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara