Simone Inzagi (©reuters)
Simone Inzagi (©reuters)

Inzagi prezadovoljan: Dominirali smo derbijem, naša igra je melem za oči

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.02.23. | 02:26

“Jedina negativna stvar je ta što smo dobili sa samo golom razlike, iako smo dominirali“

Dve pobede u Derbiju dela Madonina za mesec dana nešto je što daje Interu za pravo da sebe u ovom trenutku zove najboljim milanskim sastavom.

Posle ubedljivog trijumfa u finalu Superkupa u Rijadu (3:0) Nerazuri su savladali Milan i kao domaćini te se definitivno osamostalili na drugoj poziciji. Simone Inzagi je bio oduševljen izdanjem svojim igrača bez obzira što pobeda nije bila tako ubedljiva kao pre mesec dana...

Izabrane vesti

“Bez ikakve sumnje odigrali smo odlično, čestitam igračima na tome. Bili su fokusirani, odlučni, dominirali smoderbijem i dobili Milan dvaput u razmaku od 20 dana. To je nešto što mora da zadovolji naše pristalice“, rekao je Inzagi.

13. februar, 20.45: (7,75) Sampdorija (4,30) Inter (1,50)

Stefano Pioli iznenadio je sve odlukom da meč počne u sistemu 3-5-2 i ostavi Rafaela Leaa na klupi...

“Iskreno, poslednjih nekoliko dana pričali smo o tome da bi Milan mogao da proba da nas iznenadi. Zato sam bio koncentrisan na svoj tim i naše stanje. Odigrali smo vrlo dobro protiv Atalante u utorak i rekao sam igračima da će sve zavisiti od nas ako budemo imali identičan pristup“.

Pobednika je odlučio gol Lautara Martineza posle kornera Hakana Čalhanoglua, mada se mreža gostiju tresla još dvaput. Prvo je gol Romelua Lukakua poništen zbog faula, onda i Lautarov zbog milimetarskog ofsajda...

“U poslednjih godinu dana Lautaro igra na izuzetnom nivou i drži konstantnu formu. Nisam mogao mnogo da ga odmaram zbog povreda Lukakua i Koree. Ipak, ako bih govorio samo o njemu - potcenio bih ostatak ekipe, a to ne želim. Cela ekipa bila je dominantna, pravi užitak za oči“, priča Inzagi i dodaje:

“Jedina negativna stvar je ta što smo dobili sa samo golom razlike, iako smo dominirali. Mogli smo da budemo bolji u završnici, ali ušli smo u seriju teških utakmica i ovaj ritam zamara igrače“.

Inter i pored trijumfa zaostaje 13 bodova za Napolijem, ali imaju šest bodova prednosti za Milanom... Neverovatno, s obzirom na to koliko je loše Inter počeo sezonu.

“Imali smo neke greške, nedostajali su nam ključni igrači. Četiri meseca nismo mogli bez Lukakua i Brozovića, dok smo u Ligi šampiona igrali u grupi sa Bajernom i Barselonom. Imamo 43 boda, moglo je da bude i nešto više, ali sada moramo da nastavimo da se borimo jer je to naša dužnost. Od oktobra do danas smo dobili 10 od 13 mečeva i to ne smemo da zaboravimo“.

Strelac pobedničkog gola Lautaro Martinez stigao je do kote sedam u gradskim derbijima sa Milanom i sada je samo Ištvan Njerš ispred njega sa 11 pogodaka!

“Derbi Milana je nalik mečevima u Argentini. Jako sam srećan, pokazali smo dobar fudbal i da je Milano crno-plav. Dobio sam kapitensku traku, što me čini ponosnim i to je dokaz koliko sam radio. Otkako sam stigao u Inter trudio sam se da uvek dajem sve od sebe, pogotovo u derbiju sa Milanom“, poručio je Argentinac.


tagovi

Simone InzagiLautaro MartinezInterMilanderbi dela Madonina

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara