Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli ne žali za odlukama: Igraćemo sa trojicom pozadi i dalje, mučili bismo se još više da smo ostali verni našoj igri

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 02:51

“Nije mi žao što ga nisam stavio od starta, verujem da sam napravio pravi izbor kada sam birao ovaj tim za derbi“

Nije se proslavio Stefano Pioli večeras, pogotovo ne zbog naprasne odluke da promeni formaciju i protiv Intera u gradskom derbiju zaigra u sistemu 3-5-2 zbog čega je ostavio Rafaela Leaa na klupi.

Trener šampiona Italije tvrdi da bi se ekipa “još i više mučila da nije prešla na sistem sa trojicom pozadi“.

Izabrane vesti

“Ne žalim ni zbog čega. Hteli smo da nam odbrana bude stabilnija i stojimo dublje nego inače. Nismo se branili loše, trebalo je samo da se dodajemo bolje. Nažalost, ponovo nismo bili spremni za bitku do kraja, mada smo inače dobro funkcionisali kao ekipa. U prvom poluvremenu nismo išli mnogo napred, ali se i to promenilo nabolje u nastavku“, tvrdi Pioli.

Petak, 20.45: (1,70) Milan (3,80) Torino (5,70)

Rosoneri su susret završili sa samo 26 odsto poseda lopte, a čovek koji je oduvek insistirao na tome da će njegov Milan igrati lep fudbal doneo je radikalnu odluku koja se nije isplatila.

“Jasno je da u poslednje vreme ne igramo dobro u odbrnai, zbog toga smo i mislili da bi bolje bilo da protiv Intera izađemo sa trojicom pozadi. Nismo želeli da igramo samo pozadi, mučili smo se da se otarasimo pritiska s početka. Kao trener mogu da razumem celu situaciju. Verujem da bismo se večeras mučili još i više da smo igrali naš fudbal. Danas smo bili solidni i treba da gradimo na tome, ali i da pokažemo veću agresivnost i budemo ofanzivniji“.

Novinare je zanimalo šta bi trebalo Rafa Leao da uradi kako bi povratio mesto u timu, pošto je drugi meč zaredom na klupi za rezerve...

“Leao ima veliki potencijal, moja je odluka bila da igram sa dvojicom napadača, Origijem i Žiruom koji bi testirali Interovu odbranu i stvorili pritisak. Leao mora da radi na tome da bude aktivniji na terenu. Nije mi žao što ga nisam stavio od starta, verujem da sam napravio pravi izbor kada sam birao ovaj tim za derbi“.

Pioli ističe da će Milan nastaviti da igra u sistemu 3-5-2, uprkos slaboj igri protiv Intera...

“Definitivno ćemo nastaviti da igramo sa trojicom pozadi, samo moramo da nađemo pravu kombinaciju napred“.

Sa četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima i gol-razlikom 2-13, pritisak na Piolija sve je veći...

“Loše utakmice nam oduzimaju pomalo samopouzdanja, što je normalno, ali ovaj tim nije još potpuno sazreo. Nekoliko igrača nije u pravoj formi i mučimo se sa tim. Poraz u derbiju neće nam pomoći po pitanju samopouzdanja, ali verujem da smo našli malo stabilnosti, koncentracije i žele da se vratimo na pravi nivo“.


tagovi

Stefano PioliMilanderbi dela Madonina

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara