Komentari na vest

Italijanska Vlada "ubila" Seriju A? Bekamovo pravilo prestalo da važi, stranci poskupeli preko noći

I

Inter

pre 4 meseca

Italijani konstantno urusavaju svoj fudbal. Oronuli stadioni, katastrofalna birokratija za dobijanje dozvola za nove stadione, svake godine ih trese neka afera... Koliko se italijanski fudbal srozao pokazuje to da je najveci transfer ovog leta bio transfer Pavara od 30m i to od Intera koji je od ovih jacih italijanskih klubova u najgorem finansijskom stanju (sto se tice transfer politike Kineza). Danas fenjeras iz Premier lige ima veci budzet od najjacih italijanskih klubova i imam osecaj da se igraci odlucuju za Inter, Juventus, Milan i ove druge jace klubove samo zbog istorijskog statusa. Ovo je jos jedan cin koji ce dodatno urusiti italijanski fudbal. Italijanski fudbaleri su ocigledno pali sa kvalitetom, ali su na to vise uticali neki drugi problemi, a ne ovo pravilo. Ovo pravilo je ocigledno omogucavalo klubovima da se koliko toliko bore sa stranim klubovima da privole nekog igraca, jer Italijani nisu u mogucnosti da izdvajaju velike sume za plate igraca kao drugi strani klubovi. Za pocetak ovo ce smanjiti priliv igraca iz drugih liga, ali ce kasnije povecati i odlazak tih igraca iz Italije. Ako neki igrac ima platu od 2m neto u pocetku i oko 3,4m bruto, ako se razvije u dobrog igraca i bude trazio platu 5m, pa 7m, to ce znaciti da klub mora da placa preko 11m bruto, a posto verovatno nece biti u mogucnosti morace se resiti tog igraca i liga ce izgubiti malo po malo kvalitetne igrace. Inter se suprotno tradiciji okrenuo vise ka italijanskim igracima, ali je svakako mogao da uziva u ovom pravilu, pogotovo kad dovodi igrace za 0, kada se daju i vece plate. Vidimo da od italijanske lige beze svi ozbiljniji investitori.
S

Serija A vs Serija B vs Serija C

pre 4 meseca

Treba da vrate ono po 50% da poseduju oba kluba. Tako ce i manji klubovi imati profit,a i veliki klubovi.
T

THFC 1882

pre 4 meseca

Izgubili ste me u samom početku teksta radi netačnih informacija. Beckhamovo pravilo nisu uveli Španci, već Ameri radi salary cap-a u MLS-u, da bi ga mogli dovesti iz Madrida. Real, Beckhama nije nikome oteo. United ga je prvobitno prodao Barsi, da bi onda sam igrač presjekao i tražio transfer u Real. Imate dokumentarac Beckham na Netflixu ili Google za one sa manje strpljenja.
M

Monteroo

pre 4 meseca

Sa bekamovim pravilom i bez njega pukli su....nema kvalitetne radne snage...pre su izbacivali pirla del pjera totija vijerija sad neki fadjoli mireti destro acerbi...nigde igraca... Ubilo ih je kao i nas otvaranje skola fudbala pri velikim klubovima ,plati clanarinu i igraj...tu su izgubili bazu.... Dok kao francuzi i belgijanci se ne spuste u osnovne skole i krenu ni po babu ni po stricevima nema napred.
O

OSNOVA

pre 4 meseca

A da se malo bolje stvaraju domaći igrači?
G

GostNezvani

pre 4 meseca

Naši klubovi žive od prodaje igrača, 18-21 godine. Mislim da je pravilo o bonusu kontraproduktivno, mladi igrači treba da se izbore za svoj status. Verujem i da bi smanjenje lige, prve i druge na 12 klubova doprinelo koncentraciji kvaliteta domaćih igrača uz limit u strancima. Samo da se reši pitanje finansiranja klubova, jer u zemlji-ekonomskom tigru i nenameštenoj ligi, strane firme, veliki brendovi, ne vide interes u sponzorstvu.
L

Lektor

pre 4 meseca

Na 10 klubova, 12 je previse. I 10 je previse ako cemo realno, ali, ne mozemo manje od toga.
4

474747

pre 4 meseca

Uveli pravilo da forsiraju strance,unistili reprezentaciju,Terza uveo pravilo kod nas neoranicen broj NE kvalitetni stranaca za 4gggodine isto i kod nas
g

garinca

pre 4 meseca

A partizan kao da nema strance taj isti partizan i u fudbalu i košarci nemogu da prdnu bez tih istih stranaca
h

halo

pre 4 meseca

Ne može biti isto i kod nas kad mi nikada nismo ni imali kvalitetnu reprezentaciju koju možemo uništiti.
Z

Zivoraddd

pre 4 meseca

Zamislite da se ovo uvede kod nas, pa se Terza razmase i krene da dovodi jos vise Afrikanaca, pa nam objasni da smo ustvari u plusu jer dovodimo pun autobus stranaca
k

kimmi

pre 4 meseca

da brt, uzas bi bio da se za manje para dovedu jos kvalitetniji igraci, bolje da se za prosjecne domace placa puno
L

Lektor

pre 4 meseca

Moguce je da sam ja juce pogresio kad sam napisao da je do sad bilo 60 posto umesto 50 (iako sam zaista na vise mesta video da je rec o 60), ali, zar nije DecreTO Crescita uveden '19? Bilo je predvidjeno da traje pet godina i da bude produzen na jos toliko. Inace, bilo je jos uslova koji su morali da budu ispunjeni da bi doslo do primene DC- plata tog koji posle vise od dve godine boravka u inostranstvu (ne mora to da bude stranac, moze i Italijan koji se samo vraca u svoju otadzbinu) dolazi u Italiju je morala da bude najmanje 500 hiljada evra i da taj igrac ima najmanje 20 godina, to su bile te poslednje promene uvedene kao kompromis da vec i pre ovoga ne dodje do ukidanja. Takodje, pored toga sto bi se igrac obavezao na ostanak u Italiji na najmanje dve godine (kao poreski obveznik), morao je i da se obaveze da ce u Italiji boraviti tj. provesti vise od pola godine. Salvini jeste iskreni navijac Milana, ali, nisam potpuno siguran da zna sta je sada uradio.
R

Rimljanin

pre 4 meseca

Oduvek je bilo 90%,osim kada su uveli ovo pravilo(sada ukinuli),za skupocene igrace,koji su bili retki(50%).
L

Lektor

pre 4 meseca

90 ili 100? Ja (vise) pisem o tom manjem (redukovanom) iznosu.