Strahinja Pavlović, Aleksa Terzić i Petar Ratkov (©Reuters, ©Starsport)
Strahinja Pavlović, Aleksa Terzić i Petar Ratkov (©Reuters, ©Starsport)

Srbi moraju da pobede ili će uspeti u onome što niko nije 10 godina – da ne osvoje titulu sa Salcburgom

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 15:21

Bikovi ne smeju da kiksnu protiv Šturma (nedelja, 17) u 29. kolu austrijske Bundeslige

Punih 10 godina Salcburg je bio nedodirljivi vladar nad fudbalskom Austrijom. Od dolaska Red Bula u taj klub delovalo je da Bikove niko ne može da skine sa trona. Međutim, ove sezone će se i to promeniti ukoliko Salcburg ove nedelje od 17 časova ne savlada Šturm.

Ostala su još samo četiri kola do kraja prvenstva, a ovaj meč bi mogao definitivno da bude odlučujuć. Šturm ima tri boda više od Salcburga, ako Bikovi pobede vratiće se na vrh tabele, u suprotnom crno-beli će biti veoma blizu titule. Do kraja sezone će igrati u Gracu protiv Hartberga i Austrije iz Klagenfurta, nezgodno će im biti samo gostovanje LASK-u u Lincu.

Izabrane vesti

Pomalo nesrećno je samo to što se potrefilo da je Salcburg letos doveo dva srpska reprezentativca i priključio ih Strahinji Pavloviću, koji je stigao sezonu pre toga. Reč je naravno o Aleksi Terziću i Petru Ratkovu, pojačanjima iz Fjorentine i TSC Bačke Topole.

Mislili su verovatno letos da će lako do trofeja, da će obogatiti svoje karijere medaljama, ali Salcburg je ove godine imao previše crnih rupa. Pogotovo u prelomnim trenucima u sezoni, od početka aprila.


17.00: (2,00) Salcburg (3,50) Šturm Grac (3,70)


Sve je počelo prethodnim duelom sa Šturmom 4. aprila na Red Bul Areni, u polufinalu Kupa Austrije. Salcburg je proveo već posle 10 minuta, ali Šturm je preokrenuo i na kraju slavio sa 4:3. Pritom, pogodak Terzića u 90. minutu bio je više utešan nego bilo šta drugo. Na toj utakmici Ratkov je dobio žuti karton i izmenjen je posle 45 minuta, a Pavlović je ostao na terenu do kraja. Nije vredelo…

Ta četiri gola u mrežu su očigledno razbila samopouzdanje Bikovima i nastupila je ozbiljna kriza u prvenstvu. Na naredna četiri meča nijednom Salcburg nije sačuvao svoju mrežu, izgubio je od LASK-a (1:3) i Klagenfurta (3:4), remizirao je sa Rapidom iz Beča (1:1), a pobedio je samo Austriju Klagenfurt kod kuće (4:2).

Sve to je Šturm maksimalno iskoristio, redom je bio bolji od LASK-a (1:0), Hartberga (3:1) i dvaput Rapida (1:0 i 3:1). Dovoljno za proboj na prvo mesto.

Sada je ekipi iz Graca dovoljan i bod, što je već dvaput uzimao Bikovima u prvenstvu. Odigrali su u septembru 2:2 na Šturmovom stadionu i 1:1 u Salcburgu u februaru. Samo je poslednji njihov prvenstveni duel, u martu, pripao Salcburgu (1:0).

Od početka sezone Pavlović je odigrao 34 meča za Bikove (tri gola i tri asistencije), Ratkov 32 (šest pogodaka, tri asistencije), a Terzić zbog povrede nešto manje, tek 18 (po gol i asistencija).


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


AUSTRIJA 1 (PLEJ-OF) – 29. KOLO

Nedelja

Hartberg - Austrija Klagenfurt U TOKU

LASK - Rapid Beč U TOKU

17.00: (2,00) Salcburg (3,50) Šturm Grac (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1SalcburgRed Bul SalcburgŠturmPetar RatkovStrahinja PavlovićAleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara