Stadion Dinama iz Drezdena (©Shutterstock)
Stadion Dinama iz Drezdena (©Shutterstock)

Jagma za Bundesligom pritiska Hamburger, Štutgart i Hajdenhajm

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.05.20. | 09:24

Fenjeraš Dinamo iz Drezdena nastavlja borbu za opstanak bez glasne publike na koju je navikao

Arminija iz Bilefelda je na sigurnom kursu ka povratku u Bundesligu, ali za preostalu direktnu ulaznicu vlada prava jagma. Kandidata je barem četiri, mada ima još zainteresovanih makar za baraž, doduše bez prevelikog pokrića. Elem, Štutgart, Hamburger, Hajdenhajm i Darmštat najozbiljniji su kandidati za drugo mesto, a upravo danas tri od pomenuta četiri sastava izlaze na teren. Hamburger je domaćin Vehenu, Hajdenhajm dočekuje Aue, dok Štutgart ima sreće da pred praznim stadionom gostuje Dinamu iz Drezdena (13.30).

Hamburger je izgubio od Štutgarta drugu poziciju protekle sesdmice, i to porazom u direktnom sučeljavanju (2:3). Srećom, Dinosaurusi su zadržali treću poziciju, ali prednost u odnosu na najbližeg progonitelja je samo bod. Sada pulene Ditera Hekinga očekuje dvoboj sa pretposlednjim Vehenom, koji u 29. kolu Cvajte. Radi se o autsajderu, ali zar nisu oni najopasniji naročito u smiraj sezone?

Izabrane vesti

Hamburger je sada u dobroj formi. Tokom proteklih pet domaćih utakmica, Dinosaurusi su pretrpeli samo jedan poraz, postigavši osam golova i primivši četiri.

Suprotna situacija je zapažena u ekipi iz Vizbadena, pošto je Vehen u prethodnih pet gostujućih mečeva ostvario jedno slavlje. Istorija međusobne konfrontacije između nije obimna. Samo tri puta su se sastai HSV i Vehen, a poslednji je okončan remijem.

Hajdenhajm nastavlja borbu za ulazak u top tri koji će dobiti mogućnost ulaska u Bundesligu. Tim Franka Šmita zaostaje za trećom pozicijom samo bod, a za drugom tri, tako da je domaći sastanak sa Ercgebirgeom dobra prilika za unapređenje na listi. Za to je neophodno pobediti Aue, koji takođe ima svoju računicu kako da se umeša u borbu za Bundesligu.

Hajdenhajm nije izgubio na svom terenu tokom poslednjih 13 mečeva, ova serija traje od prošlog oktobra. U isto vreme, u pet prethodnih domaćih borbi Hajdenhajm je postigao devet golova,a primio četiri. Aue, naprotiv, nije pobeđivao na 13 gostujućih mečeva zaredom, odnosno od kraja jula prošle godine.

U Dinamu iz Drezdena došlo je do neugodne situacije sa virusom korona, zbog koje je ekipa morala da odloži tri početne utakmice odmah nakon nastavka sezone. Međutim, čini se da je opasnost prošla i sada je odeljenje Marka Kaučinskog spremno da se pridruži borbi za opstanak. Dinamo je zakucan za dno sa osam bodova manje od sigurne lukem, mada u odnosu na Nirnberg ima čak četiri utakmice manje. Prvu posle problema sa globalnom pošasti Dinamo igra sa Štutgartom, koji zauzima drugo mesto posle 28 kola.

Pre odmora, sastav iz Drezdena je pokazao vrlo prosečne rezultate u domaćim borbama, ali Švabe ne blistaju na strani. Nakon nastavka sezone, Štutgart je dva puta izgubio van svog doma.

Zanimljivo je da na poslednjih pet međusobnih dvoboja Dinamo Drezden nije izgubio od Štugarta, ali poslednji se odigrao pre četiri godine.

CVAJTA - 29. KOLO

Petak

Darmštat - Grojter 1:1 (0:0)

/Šnelhart 56 - Stefanijak 87/

Osnabrik - Jan Regenzburg 2:2 (0:2)

/Alvarez 67, 70 - Stolce 8, Besuškov 37pen/

Subota

Holštajn Kil - Bilefeld 1:2 (0:1)

/Muhling 51 - Klaus 23, Šiplok 90+1/

Karlsrue - Sankt Pauli 1:1 (0:0)

/Gondorf 57 - Dijamantakos 55/

Nirnberg - Bohum 0:0

Sandhauzen - Hanover 3:1 (0:0)

/Biada 51, Nauber 56, Turpic 82 - Guideti 58/

Nedelja

13.30: (7,50) Dinamo Drezden (4,40) Štutgart (1,45)

13.30: (2,00) Hajdenhajm (3,45) Aue (3,80)

13.30: (1,45) Hamburger (4,40) Vehen (7,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaHamburgerDinamo DrezdenHajdenhajmŠtutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara