©Reuters
©Reuters

Jedan šut u okvir gola rešio sve: Australija u osmini finala, Irvin ponovo igrač odluke

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 15:31

Vezista Sankt Paulija snalažljivim potezom prelomio okršaj sa Sirijom - 1:0

Fudbal nije baš preterano prijatan za oko, nedostaje dosta tehničkih kvaliteta, ali dobili smo i drugog učesnika Kupa Azije. Nakon Katara, plasman među 16 najboljih selekcija na ovom turniru, obezbedila je i Australija. Kenguri nisu oduševili, kao ni kompletna utakmica, ali su nakon Indije (2:0) uspeli da savladaju i borbenu Sirju - 1:0 (0:0).

Igrač odluke ponovo je bio Džekson Irvin, koji je ovoga puta bio strelac jedinog pogotka na meču. Vezista Sankt Paulija dobro se snašao u ključnoj akciji na utakmici u 59. minutu, spretno se okrenuo iza leđa svog čuvara, a onda sa vrha peterca matoirao Madanju Ahmada. Kompletnu akciju odličnim potezom na desnom krilu pokrenuo je Martin Bojl, koji je proturio loptu kroz noge svom čuvaru, a onda je lopta pomalo srećno stigla do snalažljivog Irvina.

Izabrane vesti

Taj udarac je bio ujedno i jedni koji je selekcija Grema Arnolda uputila u okvir protivničkog gola, dok je sa druge strane Amar Ramadan predstavljao stalnu opasnost po gol Meta Rajana. Ipak, Sirijci su takođe samon jednom gađali okvir gola iz ukupno osam pokušaja, a najviše će žaliti za situacijom iz 67. minuta kada je Rajan prilikom vrlo neprijatnog šuta Muada Aj Adžana sa distance uspeo da spreči loptu da ne pređe gol-liniju.

Australija je obezbedila prolaz, a da li je i prvo mesto biće poznato nakon današnjeg okršaja između Uzbekistana i Indije. Sirija nije ostala bez šansi, pošto kao i Uzbekisan ima jedan bod.

KUP AZIJE, 2. KOLO:

Četvrtak:

Sirija - Australija 0:1 (0:0)

/Irvin 59/

Indija - Uzbekistan 0:3 (0:3)

/Fajzulaev 4, Sergeev 18, Narsualev 45+4/

18.30: (4,20) Palestina (3,45) UAE (1,90)



tagovi

Kup Azije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara