(@Reuters)
(@Reuters)

Jedan velikan ide u treću ligu, drugi je živnuo - čudotvorac Šuster obezbedio četvrtu promociju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 22:36

Kajzer slavio u Drezdenu 2:0 i posle četiri godine vratio se u Cvajtu

Dinamo iz Drezdena potrajao je u nemačkoj Cvajti tek jednu sezonu. Ekipa koja nikoga ne može da pobedi šest meseci verovatno i ne zaslužuje da igra drugu ligu. Da, dobro ste pročitali, višestruki šampion DDR-a od polovine decembra prošle godine nikoga nije pobedio, nekako je uspeo da se dokopa baraža, čak i da odigra 0:0 u prvoj utaklmici u Kajzerslauternu, ali onda je pred prepunim tribinama Rudolf Harbing stadiona doživeo težak poraz - 0:2.

I dok u Drezdenu tuguju, u Kajzerslauternu pesma. Još jedan velikan iz treće lige vraća se ovog proleća u drugi rang nemačkog fudbala. Podsetimo, Magdeburg kao prvi i Ajntraht iz Braunšvajga kao drugi na tabeli plasirali su se direktno u Cvajtu, dok su Đavoli Dirka Šustera kroz dodatnih 180 minuta uspeli da im se pridruže.

Izabrane vesti

Šusteru je ovo četvrta promocija u karijeri, čime je potvrdio da je pravi majstor svog zanata. On je prvo 2012. uveo Štutgart Kikers iz četvrte u treću ligu, potom je tokom četiri godine boravka u Darmštatu uspeo da taj klub iz treće lige dovede do Bundeslige (s dve promocije u dve godine), da bi večeras napravio ozbiljan podvig i vratio posrnuli Kajzer u Cvajtu nakon četiri sezone među trećeligašima.

Saberi-oduzmi, radi se o pravičnom ishodu. Đavoli iz Kajzerslauterna bili su bolji i večeras i u prvoj utakmici na Fric Valter stadionu, gde nisu imali sreće da makar jednom matiraju golmana Dinama. Domaćin jalov, uglavnom bezidejan, dovoljno agresivan tek u samom finišu, kada je jurio zaostatak od jednog gola koji je gostima obezbedio Danijel Hanslik.

Ali čak i u takvom odnosu snaga imali su žuto-crni svoju šansu da izbore produžetak. Panajotis Vlahodimos u 85. minutu promašio je kolosalnu šansu za 1:1. Bila je situacija jedan na jedan sa golmanom...

I onda kako to obično biva, usledila je kazna. Igrao se drugi minut nadoknade kada je Filip Heršer rešio sve dileme.

Do tog momenta izvanredni navijači Dinama, nažalost, prekinuli su utakmicu. Prekid je potrajao, sudija Zibert strpljivo sačekao da se teren očisti od baklji i onda priveo utakmicu kraju.

Od jeseni ponovo će sve očiti biti uprte u Dirka Šustera, jer mogao bi da postane prvi čovek u istoriji nemačkog fudbala koji je sa dva kluba uspeo da u samo dve godine iz treće lige dođe do elite.


tagovi

CvajtaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara