©MN Press
©MN Press

Jeju i Gjeongnam ne bi da se zadržavaju u nižem rangu, Arsić alfa i omega Seul E Lenda, prvak Brazila završio u Suvon Sitiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.05.20. | 14:33

Kreće i Druga liga Južne Koreje

Istorija, rivalstva i još mnogo toga. Na prvom mestu, borba za najviši rang. Posle dvomesečnog odlaganja, K-Liga 2 konačno je spremna za novi početak, u kome se 10 ekipa nada promociji. Doduše, neko potpuno bez pokrića...

U subotu u ranim jutarnjim časovima sezonu u drugorangiranom južnokorejskom fudbalu otvara dvoboj Jejua i Seul E Lenda (06.30), a nešto kasnije snage odmeravaju Suvon Siti i Daejon (09.00). Preostala tri susreta na programu su u nedelju pre podne, a već u uvodnoj rundi imaćemo prilike da vidimo da li su očekivanja Jejua i Gjeongnama da će se ekspresno vratiti u K-Ligi opravdana. Radi se o ekipama koje su protekle godine dobile kartu za niži rang, a sada su glavni kandidati za najviši plasman, uz Daejon, Suvon, Anjang i Đeonam.

Izabrane vesti

Čast Srbije brane Lazar Arsić, koji je u februaru potpisao za Seul E Lend, odnosno visoki napadač Uroš Đerić, koji je odigrao odlično drugi deo prošle sezone u Gjeongnamu, ali je rešio da ostane u sastavu kojim rukovodi Seol Ki-hjon, uprkos ispadanju.

No, krenimo redom. Biće vremena za nedeljne susrete...

Prethodna godina bila je teška za Jeju Junajted i Seul E Land, a njihova aktivnost u prelaznom roku sugeriše da su se oba tima posvetila tome da je ostave iza sebe. U slučaju Jejua, ovo je prvi put u njegovoj istoriji da će igrati u Drugoj ligi, tako da je njegov cilj da se vrati na poznat teren. Nekoliko ključnih igrača napustilo je Junajted, poput dugogodišnjeg kapitena Kvon Sun-junga i napadača Manjo Kruza. Na njihovo mesto stigle su kvalitetne zamene, pa trener Nam Ki-il ne bi trebalo da brine.

Zahvaljujući restrukturiranju u južnokorejskoj fudbalskoj piramidi Seul E-Land je opstao u drugoj diviziji i čini se da je odlučan da ne ponovi greške prethodnih sezona. Nakon što je 2019. završio na dnu sa 25 bodova, Seul je potpisao preko 20 novih igrača. Najveći odlazak je golman Kim Ioung-kvan, koji je otišao u Seongnam. Međutim, optimizam među navijačima unose potpisi defanzivca Li Sang-mina iz Ulsana, kao i napadača Leandra Ribeira, Ričarda Sukutu-Pasua i srpskog internacionalca Lazara Arsića. Nekadašnji ofanzivac niškog Radničkog, Vojvodine i Voždovca imaće veliki teret na svojim plećima, jer se od njega očekuje da bude pokretač tima.

Suvon je veći deo prve polovine prošle sezone proveo izgledajući kao pravi kandidat za promociju, ali je pad bio brutalan i završio je na osmom mestu. Javnost ih je redovno kritikovala zbog jednodimenzionalnog stila igre i uglavnom su se oslanjali na svog najboljeg strelca Čisoma Egbučunama. Nigerijski napadač nije više u klubu, a nade se sada polažu u novu akviziju iz Druge lige Mađarske. Slovak Akoš Šarka briljirao je u Đirmotu u prethodnom periodu, pa se očekuje da to nastavi u Suvonu, koji je iznenađujuće angažovao brazilskog plejmejkera Marlonea iz Korintijansa, koji je bio prvak.

Daejon je prošlu sezonu okončao jedno mesto ispod Suvona, ali biće jedan od kandidata za titulu ove godine. Ekipa je drastično promenila izgled, usled čega je gotovo nemoguće izdvojiti potpis koji se izdvaja. Dres su zadužili bivši defanzivni vezni Inčona i Pohanga Konor Čepmen, potom nekadašnji golman Olimpijskog tima Južne Koreje Kim Dong-jun, napadač Jun Seung-vin iz FC Seula, napadač Park Jong-ji iz inčona i Bruno Bajo iz Đeonama.

JUŽNA KOREJA 2 - 1. KOLO

Subota

06.30: (1,80) Jeju Junajted (3,45) Seul E-Land (4,20)

09.00: (2,30) Suvon Siti (3,15) Daejon (3,05)

Nedelja

06.30: (2,70) Čungnam Asan (3,20) Bučeon (2,50)

09.00: (2,05) Anjang (3,30) Ansan Griners (3,45)

11.30: (1,95) Gjeongnam (3,35) Jeonam Dragons (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: ©MN Press


tagovi

Lazar Arsić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara