{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jerovo prvo obraćanje: Zidan nacionalnog tima? Odmah bih to potpisao!

/ Izvor: mozzartsport.com
„Rekao sam igračima da mogu svakog da pobledam u oči, veoma sam smiren, nema opravdanja da se ne borimo za ono zbog čega smo došli“, kaže novi selektor Crvene furije
Jerovo prvo obraćanje: Zidan nacionalnog tima? Odmah bih to potpisao!

Uragan je danas udario u Španiju! Smena Đulena Lopetegija, nakon što je objavljeno da je postavljen za novog trenera Real Madrida, šokirala je kompletnu fudbalsku javnost, ali i svlačionicu Crvene furije, u kojoj je danas bilo prilično budrno.

Do početka Mundijala i prve utakmice sa Portugalijom ostala su nepuna dva dana, a nezahvalnu ulogu „vatrogasca“ u vatrenoj buktinji preuzeo je Fernando Jero. Nekada je bio štoper svetske klase, ali je danas početkik u trenersom poslu.
„Lep i uzbudljiv izazov. Okolnostisu takve kave su, smelo se prihvatam odgovornosti, jer ne može drugačije. Imamo grupu igrača koja je dve godine radila za Svetsko prvenstvo, bio sam sportski direktor i znam da je entuzijzam kod svakog igrača izuzetno veliki. Zadivljen sam onim što je Lopetegi radio u poslednje dve godine, želim mu sve najbolje daljem radu i životu“, rekao je Jero u svom prvom obraćanju javnosti.

Razgovor sa reprezentativcima je već obavljen.
„Rekao sam igračima da mogu svakog da pobledam u oči, veoma sam smiren, nema opravdanja da se ne borimo za ono zbog čega smo došli. Imamo veliku šansu i fokus mora da bude na onome zbog čega smo došli, a to je bobra za osvajanje Svetskog prvenstva. To što su ostala dva dana do početka ne može da služi kao opravdanje. Moj prvi posao će biti utakmica sa Portugalijom, a onda sledeća, pa sledeća“.

Najvažnije je što pre izbrisati neprijatna dešavanja u toku današnjeg dana. To će na najbolji način učiniti eventualno slavlje na otvaranju turnira.
„Iskreno, mislim da ćemo pogrešiti ukoliko budemo razmišljali o prošlosti, a ne o budućnosti. Izazov je dovoljno važan da bismo mislili na nešto drugo. Moramo da budemo pozitivni i da napravimo hrabar korak. Imamo odličan tim, nismo zaboravili da igramo i da se takmičimo. Prioritet je da se fokusiramo na sport. Momci su veliki profesionalci, dobri i zreli ljudi. Moraju da se suoče sa realnošću koja nije laka ni za koga“.

Španija pobednik SP - kvota 7,70

 

Bilo je razgovora i sa sada već bivšim selektorom Španije.
„Sa Lopetegijem se razgovarao prijateljski, bio sam sa njim nakon odluke. Pozvao me je da mi kaže zbogom. Momci su uzbuđeni, cela Španija se uželela ovog izazova. Ovo je izazov za sve nas, nemamo vremena da se žalimo, borili smo se za sve ovo i sada moramo da budemo zreli. Moramo da se suočimo sa odgovornošću, imamo tri utakmice da izborimo prolazak u narednu fazu i nećemo dozvoliti nokome da nam to oduzme“.

Zinedin Zidan je bio početkik u Real Madridu, ali ga to nije sputalo da osvoji tri uzastopne Lige šampiona. Jero bi dao sve da mu se dogodi sličan splet okolnosti na klupi reprezentacije.
Da budem Zidan nacionalnog tima? Potpisao bih odmah da bude tako, zaista“.

Neiskustvo je prisutno, ali samo u trenerskom poslu.
„U Ovjedu smo radili vrlo dobro, pre toga sam radio godinu dana kao pomoćnik, a tu je i 30 godina okruženih fudbalskom loptom. Ovo je fudbal, nikada ne znate šta može da se dogodi. Naviknuti smo na to“, zaključio je Jero.

Foto: Action images

Najnovije vesti


×