(© www.asroma.com)
(© www.asroma.com)

Još jedan prvak sveta u Romi: Paredes zamena za Matića, potpisao i Sančes

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 10:46

Argentinac na Olimpiku, stigao za njim i Portugalac

Može da se odigra ovako ili onako, može i da se pogreši, ali ne sme da se promaši u odaberu karaktera. Zato Žoze Murinjo insistira na novajlijama koje su u karijeri makar neki pehar osvojile i kad se tako posmatra onda je logično što je Roma angažovala Leandra Paredesa. Za njim je stigao i Renato Sančes na pozajmicu.

Argentinac je stigao na Olimpiko sa zadatkom da odmeni jednu od glavnih uzdanica Portugalca, posle neočekivanog odlaska isto tako trofejnog Nemanje Matića u Ren. Šest godina je mlađi od Srbina i biće u prilici da ga traje duže, naročito ako se zna da Posebni voli „osigurača“ na sredini terena. A Paredes je na Mundijalu u Kataru čuvao leđa ofanzivcima Argentine i pomogao Lionelu Mesiju da se popne na krov sveta, dok je 2021. učestvovao u osvajanju Kopa Amerika.

Izabrane vesti

Paredes je prešao u Romu iz Pari Sen Žermena u poslu vrednom 4.000.000 evra, potpisao je ugovor na dve godine, uz opciju produžetka na još 12 meseci. Na Parku prinčeva ionako nikad nije zablistao, ali mu prilike u Italiji više odgovaraju, pošto je u Kalčo stigao još na pozajmicu u Kjevo, potom u istom aranžmanu u Romu, koja ga je otkupila leta 2015. za 6.000.000 evra, a kasnije prodala Zenitu za 23.000.000 evra, da bi kasnije potpisao za PSŽ, a prvak Francuske slao Juventusu na zajam.

Ionako ima više utakmica u Seriji A nego u Ligi 1 (96:72) i to iskustvo će mu biti dragoceno na početku drugog mandata u dresu Vučice. Portugalac je potpisao na godinu dana, s tim da Roma ima obavezu otkupa narednog leta po ceni od 15.000.000 evra. Biće veliko pojačanje za Romu kojoj fale igrači njegovog profila u veznom redu.

U svlačionici Paredesa i Sančesa ionako čekaju prvaci Evrope na reprezentativnom nivou (Rui Patrisio sa Portugalom, Leonardo Spinacola, Brajan Kristante i Andrea Beloti sa Italijom), kao i Paulo Dibala, još jedan šampion sveta sa Argentinom, prošle godine u Dohi.


tagovi

Leandro ParedesRomaTransferiLetnji prelazni rok 2023Renato Sančes

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara