Još jedno pojačanje u napadu, Ćirković godinu dana u Bačkoj Topoli

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 10:43

Mladi ofanzivac došao u TSC na pozajmicu iz Krila Sovjetov

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Odigrao je već i prijateljski meč sa Voždovcem i otputovao sa ekipom na pripreme u Sloveniju, a danas mu je i ozvaničen transfer. Aleksandar Ćirković (21) novi je igrač Topolčana, i dolazi iz ruske ekipe, Krila Sovjetov. Za vicešampiona Srbije će nastupati kao pozajmljen fudbaler kluba iz Samare, mada nisu poznati ostali detalji saradnje. Ćirković je još jedno pojačanje u navali ekipe TSC-a, pored Lazara Mićića, Miloša Pantovića i dugo očekivanog Uroša Milovanovića koji će gotovo izvesni biti nova „devetka“ tima posle odlaska Petra Ratkova u Salcburg.

Izabrane vesti

Ćirković je po prirodi levo krilo, može da igra i iza napadača. Uklapa se u profil igrača kakvog trener Žarko Lazetić hoće u timu. Fudbalski se školovao u Austriji gde je nosio dres više klubova od kojih je svakako najpoznatiji Admira. Stasao je kao igrač u Mačvi iz Šapca, da bi se posle epizode u Mozzart Bet Superligi otisnuo u Španiju (Himnastik Taragona). U redovima Voždovca je pokazao kvalitet i usledio je transfer u Krila, koji je platio 550.000 evra. Tamo je odigrao 20 mečeva i postigao tri gola.

Poziv TSC je bio primamljiv za nekadašnjeg fudbalera Voždovca, jer će Topolčani igrati grupnu fazu u Evropi ove sezone. Odlučili su iz Uprave da upare nekadašnji tandem Voždovca, pored Ćirković je kupljen njegov bivši saigrač Miloš Pantović. Obojica su na teren istrčala u prijateljskom meču protiv bivšeg kluba i odigrala po poluvreme.



tagovi

Aleksandar ĆirkovićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara