(©fknapredak)
(©fknapredak)

Jovan Marinković ponovo u Napretku

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.07.23. | 14:15

Kruševljani rešavaju i defanzivnu liniju

Put Subotice je iz Kruševca krenuo dojučerašnji kapiten Napretka, štoper Dejan Kerkez, a u Lazarev grad je baš iz Spartaka stigao Jovan Marinković, takođe centralni defanzivni fudbaler, koji je došao zimus na sever Srbije i upisao 13 nastupa za Golubove u Mozzart Bet Superligi.

Dvadesetšestogodišnjem štoperu će ovo biti drugi mandat u Napretku, s obzirom da je u sezonama 2020/21 i 2021/22 takođe branio boje istog kluba i do sada zabeležio 51 nastup za Čarapane. Marinković je danas potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Kruševljanima i krenuo je put Slovenije gde je njegov novi-stari tim na drugoj fazi priprema.

Izabrane vesti

Marinković je ponikao u Radničkom, ali nije upisao nastup za prvi sastav matičnog kluba, prve u seniorskoj konkurenciji beležio je u komšijskom Sinđeliću. Preko BSK Borče, Javora i Bačke stigao je u leto 2020. pod Bagdalu, a prethodne sezone nosio dresove Radničkog iz Sremske Mitrovice u Mozzart Bet Prvoj ligi i Spartaka u rangu više, a danas je kao slobodan igrač ponovo u Kruševcu.

Boravak u Sremskoj Mitrovici je Marinkoviću pomogao da se vrati na veliku scenu naše elite, a njega će pamtiti po izbacivanju Partizana iz Kupa Srbije, kada je u samoj završnici meča doneo izjednačenje Radničkom i kartu za penal-seriju koja je pripala domaćinu.


tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaJovan Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara