Danijel Mansini (©Panatinaikos)
Danijel Mansini (©Panatinaikos)

Jovanovićevo veliko pojačanje pred derbi: Mansini potpisao za Panatinaikos

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 10:16

Argentinac će biti zamena za povređenog Aitora, ali neće moći da pomogne Zelenima već ovog četvrtka od 18.30 časova protiv PAOK-a u revanš meču četvrtfinala Kupa Grčke, u kojem Atinjani jure dva gola zaostatka

Videlo se još prvih zimskih dana da Panatinaikos Ivana Jovanovića ne briljira, a dva uzastopna poraza od PAOK-a u poslednjih nedelju dana samo su ogolili problem. Uprava lidera Superlige Grčke je zato reagovala ekspresno i već ovog četvrtka je srpski strateg na treningu imao novo desno krilo – Danijela Mansinija.

Ovaj 26-godišnji Argentinac je angažovan iz Arisa, a solunski klub je na ime obeštećenja zaradio blizu 3.000.000 evra. Doduše, 20 odsto te cifre (oko 600.000), po ranijem dogovoru mora da prosledi Bordou, iz kojeg je 2019. godine angažovao ovog 172 centimetara visokog fudbalera.

Izabrane vesti

Mansini je očajnički bio potreban Panatinaikosu, jer od kako su se prednji ukršteni ligamenti pokidali na kolenu Aitora Kantalapijedre, Zeleni su izgubili kvalitet koji su imali na početku sezone, kada su nanizali devet pobeda u prvih devet kola. Aitorov doprinos bio je u tom periodu osam golova i dve asistencije, ali što je još bitnije, Jovanović bez Španca nije imao fudbalera sposobnog da razvuče protivničku odbranu odlaskom u širinu.

Veruje iskusni stručnjak da je Mansini fudbaler sličnog kvaliteta, da neće više morati njegov tim isključivo visokim loptama da traži Andraža Šporara i Fotisa Joanidisa, jer tu igru su protivnici u Grčkoj već pročitali. Slovenac Benjamin Verbič nije uspeo da se pokaže kao dostojna Aitorova zamena, pa je Jovanović tražio Mansinija. Koštaće to Zelene oko 700.000 evra na godišnjem nivou samo na ime plate, a potpisan je ugovor do leta 2026.

18.30: (2,50) Panatinaikos (3,10) PAOK (2,95) - prvi meč 0:2

Iako je Mansini u punom takmičarskom ritmu i dolazi iz domaćeg šampionata, pa mu period adaptacije neće biti dug, nije Argentinac italijanskog poreka prijavljen za susret sa PAOK-om. Od Kupa Grčke depresivni navijači atinskog velikana su ionako mahom digli ruke, jer u ovoj situaciji deluje nemoguće da se nadoknadi minus nastao porazom sa 2:0 u Solunu pre nedelju dana.

Sam rezultat nije nenadoknadljiv u normalnim okolnostima, ali jeste kada dodatno izgubite samopouzdanje porazom od istog protivnika u prvenstvu. PAOK je u nedelju bio još ubedljiviji, u glavnom gradu Grčke je trijumfovao sa 3:0, golovima Andrije Živkovića, Janisa Konstantelijasa i autogolom Rubena Pereza.

Panatinaikosu je prioritet svih prioriteta prvenstvo, Zeleni na 21. titulu čekaju još od 2010. godine. Pred Jovanovića i njegovog pomoćnika Predraga Eraka stavljena je obaveza da osvoje Superligu ili predstoji rastanak sa njima. Zato, verovatno su njih dvojica prethodnih dana diskutovali i o tome da bace peškir u prvenstvu, da izvedu kombinovan sastav danas, kako bi bili kompletni za gostovanje Asterasu u Tripoliju sledećeg ponedeljka. Na tom meču će se verovatno i Mansini predstaviti navijačima Panatinaikosa.

Svakako, Jovanović ne može da računa večeras na Berta Šenkefelda, koji je suspendovan, te povređenih Hordura Magnusona i Argirisa Kampecisa. Očekuje se da će danas da debituje mađarski reprezentativac Laslo Klajnhajsler, koji je ove zime došao iz Osijeka za 500.000 evra.

KUP GRČKE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Panseraikos – AEK Atina 1:3 (0:1) – ukupno 1:6

/Kacantonis 49 – Mantalos 21, 51, Maheras 80/

Aris – Olimpijakos 0:1 (0:0) – ukupno 0:2

/El Arabi 89/

Četvrtak

16.30: (1,28) Lamija (5,00) Apolon Paralimni (10,0) - prvi meč 2:1

18.30: (2,50) Panatinaikos (3,10) PAOK (2,95) - prvi meč 0:2

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PanatinaikosKup GrčkePAOKIvan JovanovićDanijel Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara