Luka Jović i Olivije Žiru (©Reuters)
Luka Jović i Olivije Žiru (©Reuters)

Joviću nova šansa, protiv Udinezea u tandemu sa Žiruom

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 18:51

Stefano Pioli zbog kadrovskih problema primoran da promeni formaciju

Prvu šansu najblaže rečeno nije iskoristio, ali daleko od toga da će Stefano Pioli posle samo jedne utakmice precrtati Luku Jovića. Štaviše, srpski napadač bi već u subotu protiv Udinezea na San Siru mogao ponovo da zaigra od starta, i to sa Olivijeom Žiroum u tandemu.

"Pioli igra na kartu iznenađenja: protiv Udinezea Jović do Žirua", glasi naslov teksta Gazete delo Sport u kojem se navodi kako bi srpski napadač mogao da dobije novu priliku da se dokaže italijanskom stručnjaku. Ovog puta silom prilika.

Izabrane vesti

Naime, Pioli se pred utakmicu 11. kola Serije A suočava sa velikim kadrovskim problemima. Konkretno u napadu italijanski stručnjak ne može da računa ni na Samjuelea Čukvuezea ni na Kristijana Pulišića (obojica će se vratiti protiv Pari Sen Žermena), a kako ga treće desno krilo Luka Romero prošlog vikenda protiv Napolija nije ubedio, Pioli se odlučio za promenu formaciju.

Tako će prema pisanju Gazete Milan protiv Udinezea prvi put od starta sezone zaigrati sa dvojicom napadača, mada je i dalje nejasno u kojoj formacij, budući da je Pioli tokom nedelje testirao nekoliko ideja. Prva podrazumeva Jovića i Žirua kao najisturenije, odnosno u tandemu, gde bi u formaciji 4-4-2 delovali Rafael Leao levo, odnosno Junus Musa desno, dok bi u drugoj Leao mogao da igra iza pomenutog dvojca i špicu, dok bi Musa sa Radetom Krunićem i Tidžanijem Rejndersom na sredini terena (formacija 4-3-1-2).

Za koju god formaciju da se Pioli odluči, Jović bi trebalo da bude njen deo. Do sada je počeo samo meč protiv Đenove u osmom kolu, dok je priliku sa klupe dobijao još protiv Intera (13 minuta), Verone (25 minuta), Juventusa (30 minuta) i Napolija (devet minuta), ali je i dalje bez konkretnog učinka.

Podsetimo, pored Jovića, u timu za sutrašnji meč bi zbog kadrovskih problema u odbrani (Pjer Kalulu i Marko Pelegrino povređeni) mogao da se nađe još jedan srpski fudbaler, omladinski reprezentativac Jan Karlo Šimić, koji je redovan i očigledno vrlo dobar u Milanovom Primavera timu.

PROJEKTOVANA POSTAVA MILANA ZA MEČ SA UDINEZEOM

(4-4-2): Menjan - Kalabrija, Tšau, Tomori, Ernandez – Musa, Krunić, Rejnders, Leao – Jović, Žiru

(4-3-1-2): Menjan – Kalabrija, Tšau, Tomori, Ernandez – Musa, Krunić, Rejnders – Leao – Jović, Žiru




tagovi

ac milanLuka JovićMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara