Jan Karlo SImić (MN Press)
Jan Karlo SImić (MN Press)

Alarm u Milanu, mladi Srbin je jedino rešenje

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 16:11

Pioli ostao bez štopera i sprema poziv omladinskom reprezentativcu Srbije

Milan je sinoć u Napulju izgubio dva boda ali i dvojicu štopera. Povredili su se Pjer Kalulu i Marko Pelegrino pa se Stefano Pioli nalazi u ozbiljnim problemima pre duel sa Udinezeom naredne subote.

Jedno od rešenja koja se nameću za štopersku krizu u Milanovom timu je mladi Srbin Jan Karlo Simić (18).

Izabrane vesti

Zbog povrede Simona Kjera i suspenzije Malika Tšaua, Milan je sinoć protiv Napolija počeo sa štoperskim tandemom Fikajo TomoriPjer Kalulu. Posle 20 minuta igre, Francuz se povredio i na teren je morao debitant Marko Peljegrino (21) koji je letos stigao iz Argentine. Ali u finišu meča se i on povredio pa je štopera morao da igra Teo Ernandez.

Milan sada na listi povređenih ima Kalulua, Kjera i Peljegrina, a Tšau je odradio suspenziju i uz Tomorija će činiti tandem protiv Udinezea. Ipak, Pioliju je neophodan još jedan štoper na klupi i jedino rešenje je Jan Karlo Simić iz omladinskog podona.

Reč je o jednom od najtalentovanijih fudbalera Rosonera iz mladog tima. Rođen je u Nemačkoj, prošao je Štutgartovu školu i u međuvremenu postao kadetski reprezentativac Srbije. Skrenuo je pažnju igrama u dresu Orlića na EP za kadete u Izrealu 2022. godine i tada ga je ugrabio Milan sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Prethodnu sezonu je proveo u mladom timu Rosonera, bio standardan i jedan od najzaslužnijih za plasman u polufinale Lige šampiona za mlade timove. I ove sezone je stub odbrane Milanovih omladinaca koji u domaćoj ligi dele prvo mesto na tabeli.

Letos je prošao pripreme sa prvim timom, igrao prijateljske utakmice protiv Juventusa i Real Madrida i sada je na pravu poziva u prvi tim za meč protiv Udinezea. A u zavisnosti od situacije, možda i debija u najboljem timu Rosonera.

Simić je standardan i kod selektora Radovana Krivokapića u omladinskoj reprezentacije Srbije koju u novembru očekuje kvalifikacioni turnir za EP.



tagovi

Jan Karlo Simićomladinska reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara