Ognjen Mudrinski (Star Sport)
Ognjen Mudrinski (Star Sport)

Juče proglašen za MVP-a, danas postao šampion Slovenije: Mudrinski uzeo titulu sa Mariborom

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.05.22. | 19:39

I ispisao se 17. golom u prvenstvu

Imali su fudbaleri Maribora jedan zadatak u poslednjem kolu šampionata Slovenije. Da na gostovanju savladaju prošlogodišnjeg šampiona Muru i tako učine potpuno marginalnim razultat Kopera koji im je disao za vratom. Najtrofejniji klub Slovenije je pre isteka sat vremena igre otklonio sve dileme oko osvajanja 15. šampionskog naslova - 3:1, iako mu je, ispostavilo se, bio dovoljan bod, čak i poraz budući da je Koper odigrao bez golova utakmicu sa Bravom.

Ognjen Mudrinski je potvrdio klasu i pokazao zašto je juče proglašen za MVP-ja slovenačkog šampionata. Nakon golova Kronavetera u 42. i Mileca po startu drugog dela, srpski golgeter je zacementirao trijumf gostujućeg sastava svojim 17. pogodtkom u sezoni. Da je glatko izvojevao i zvanje najboljeg strelca pokazuje i detalj da je najbliži pratilac, Barišić iz Kopra postigao 13 golova.

Izabrane vesti

Maribor se domogao prve titule državnog prvaka od takmičarske 2018/19, a pre toga je u dva navrata bio vicešampion - prošle sezone je imao isto bodova kao Mura, ali je presudio bolji međusobni duel, dok je godinu dana pre toga prvenstvo završio sa dva boda manje od šampiona Celja.

Jasno, titule teško da bi bilo da ne beše Mudrinskog kojem ugovor ističe 31. maja, dakle za manje od desetak dana. Ostaje da se vidi, hoće potpisati novi ugovor ili promeniti sredinu.


tagovi

Ognjen MudrinskiMaribor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara