Jun nije prošao, a Budućnost već počela borbu za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.06.23. | 17:29

Predstavnik Andore lak plen za Podgoričane (3:0)

U periodu kada većina klubova u Evropi tek pali motore i kreće u uvodni deo priprema za narednu sezonu Buudućnost iz Podgorice počela je zvanične izazove.

Šampion Crne Gore počeo je kvalifikacije za Ligu šampiona trijumfom od 3:0 nad Atletik Eskalejdsu, plasiravši se tako u finale pretkvalifikacionog turnira Lige šampiona gde će odmeriti snage sa boljim iz susreta Tre Penea i Breidablika.

Izabrane vesti

Prvaci Andore i Crne Gore odmerili su snage na Islandu, a Eskaldes je uspeo da odoli samo 14 minuta. Mrežu rivala načeo je Balša Sekulić golom iz jedanaesterca u 14. minutu, a najstrožoj kazni prethodio je prekršaj nad Petrom Grbićem. Već u 21. zaliha na kontu Podgoričana bila je udvostručena - Uroš Ignjatović je sa desne strane izveo prekid posle kojeg je Sančez nespretno reagovao, te se od njega lopta odbila u mrežu.

Nominalni domaćin je u nastavku pokušao da makar smanji zaostatak, a posle nerealizovanih pokušaja Sekulić je novim golom stavio tačku na pitanje pobednika i praktično pola sata pre kraja utakmice overio plasman u finale predkvalifikacionog turnira gde ga očekuje duel sa boljim iz susreta šampiona San Marina i Islanda.

PRELIMINARNA FAZA - POLUFINALE (KOPAVOGUR)

Utorak

Atletik Eskaldes - Budućnost 0:3 (0:2)

/Sekulić 14p, 61 - Sančez 21ag/

21.00: (25,0) Tre Pene (13,0) Breidablik (1,07)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara