Leandro Paredes (Foto: Reuters)
Leandro Paredes (Foto: Reuters)

Junajted pitao za Paredesa, PSŽ odredio cenu – 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 06:51

Na Old Trafordu se brzo "ohladili"

Potrebna su Mančester Junajtedu pojačanja na mnogim pozicijama u timu, ali Erik ten Hag odredio je vezni red kao prioritet u letnjem prelaznom roku. Pol Pogba napustio je klub po isteku saradnje, Nemanja Matić iskoristio je opciju u ugovoru kako bi godinu dana pre isteka otišao sa Old Traforda, pa je holandski stručnjak ostao sa Donijem van de Bekom, Fredom i Skotom Mektominijem kao opcijama u srcu veznog reda.

Sportski sektor krenuo u izvršenje Ten Hagovih naredbi, ali mu ne ide najbolje… Sa Kristijanom Eriksenom se navodno dogovorio, ali su se pregovori sa Barselonom oko Frenkija de Jonga otegli, iako je u jednom trenutku činilo da su blizu dogovora. Katalonci zatežu, igrač je sve vreme isticao kako bi najradije ostao na Nou Kampu. Pritom se u čitavu priču navodno uključio i Čelsi, pa su u Junajtedu odlučili da pripreme teren u slučaju eventualnog poraza. Stoga su se, piše u današnjem izdanju Ekip, setili Leandra Paredesa!

Izabrane vesti

Ugledni francuski dnevnik javlja da su iz Mančester Junajteda kontaktirali čelne ljude Pari Sen Žermena kako bi se raspitali za argentinskog vezistu, ali da ih je zatekao odgovor kakvom se nisu nadali. Naime, šampion Francuske Paredesa procenjuje na 35.000.000 evra, duplo više od njegove tržišne vrednosti (17.000.000), a visoka cena Parižana iznenadila je Crvene đavole i vrlo verovatno se neće vraćati, dodaje pomenuti izvor.

Ono što nikako ne olakšava situaciju Junajtedu jeste interesovanje Juventusa za 28-godišnjeg Argentinca. Stara dama već duže vreme želi Paredesa i ovog leta rešena je da ga konačno dovede. Prema pojedinim navodima, Juve ima nekoliko ideja kako da dođe do Argentinca, a jedan od njih je i trampa sa Pari Sen Žermenom za Mojzea Kena. Bivši fudbaler Zenita navodno je dao zeleno svetlo Juventusu za prelazak na Alijanc stadion, a tamo će vrlo verovatno odmeniti Artura ili Adrijena Rabio koji je na izlaznim vratima kluba.

Paredes je na Park prinčeva stigao pre tri i po godine iz Zenita za 25.000.000 evra, ali ni u jednoj sezoni nije odigrao više od 21 prvenstvenog meča. Opet, iako nije nezamenljiv, Pari Sen Žermen je aktivirao klauzulu iz njegovog ugovora koji je trebalo da istekne narednog leta i automatski ga produžio do jula 2024. godine.


tagovi

Leandro ParedesMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara