Junajtedova odbrana dozvolila dva gola za 24 sekunde: Rangnikove izmene ipak srušile Lids (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 16:23

Ekipa Marsela Bijelse se ponadala nakon ekspresnog izjednačenja, ali su rezervisti Fred i Elanga ipak rastužili Eland roud - 2:4

Na mnogim je ispitima popadala odbrana Mančester Junajteda ove sezone. Sreća njegova pa se i Lidsova raspala na Elanad roudu u 26. kolu Premijer lige.

Mančesterski velikan je sa dva gola prednosti na poluvremenu držao konce utakmice u svojim rukama, a onda dozvolio rivalu da mu za manje od pola minuta dva puta zatrese mrežu. Zamirisalo je da bi Junajted mogao do trećeg razočaravajućeg remija u prethodne četiri prvenstvene utakmice, ali je dvostruka izmena Ralfa Rangnika sredinom drugog dela odradila posao i sprečila iznenađenje - 2:4.

Izabrane vesti

Tada je nemački stručnjak na teren poslao Freda i Entonija Elangu, a ispostavilo se da je upravo ovaj dvojac matirao Iana Melijea i na kraju doneo gostima relatvino ubedljiv trijumf. Brazilac je zapravo ušao da smiri igru i pokuša da u začetku saseče što više napada Lidsa, a samo tri minuta kasnije izrastao je u junaka pobede koja je Junajtedu učvrstila četvrto mesto, mada Arsenal sa četiri boda deficita ima čak tri utakmice manje.

Toliko puta je ove sezone Hari Megvajer kritikovan zbog očajnih reakcija u odbrani. I danas se utopio u sivilo Junajtedove defanzive naročito kod izjednačujućeg gola Rafinje, ali ako ništa drugo, baš je podsetio na onaj ofanzivni doprinos iz Lestera zbog kojeg ga je mančesterski velikan 2019. godine učinio najskupljim štoperom u istoriji fudbala.

Trznuo je glavom korpulentni Englez posle centaršuta Luka Šoa i osim vođstva, doneo Junajtedu prvi gol iz kornera još od aprila prošle godine. Samo od starta aktuelne sezone Đavoli su izveli 138 udaraca iz ugla,bez postignutog gola i držali negativan rekord premijer lige. Posrećio im se 139. korner.

Kada je Džejdon Sančo u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena sa puno osećaja nacrtao loptu na glavu Bruna Fernandeša, a Portugalac postigao šesti gol na tek četvrtoj utakmici protiv Lidsa, delovalo je da je sigurno gotovo i da će drugo poluvreme gosti iskoristiti da mirno privedu meč kraju.

Ipak, izabranici Marsela Bijelse pronašli su način da iz ponora zapale tribine Eland rouda. Rodrigov pokušaj centrašuta, pretvorio se u neodranjiv udarac za Davida de Heu, a tačno 24 sekunde kasnije, isplivalo je na videlo koliko odbrana Junajteda ume da bude uspavana. Bivši igrač kluba sa Old Traforda Danijel Džejms poslao je loptu ka drugoj stativi, a na putu do tamo, nijedan od defanzivaca gostiju nije ni pokušao da je presretne. Epilog je bilo uklizavanje Rafinje i izjednačenje. Prethodno je bilo dileme da li je u začetku akcije Foršou faulirao Fernandeša, ali je sudija Pol Tirni nakon gledanja VAR snimka zaključio da je sve čisto.

Lids je momentalno dopunio zalihe energije, krenuo da leprša po terenu, a onda su mu se desili Fred i Elanga, ali i Džejdon Sančo koji konačno počinje da liči na fudbalera zbog kojeg je Junajted platio Dortmundu preko 80.000.000 evra. Repretzentativac Engleske je posle asistencije Fernandešu, majstorski ostavio loptu i Fredu.

Lids posle toga nije imao snage za novi povratak, a koncentracija je malo pre isteka 90. popustila štoperu domaćina Strujiku, koji je dozvolio Brunu da pokupi loptu i prosledi je Elangi. Teški trenuci za Lids koji nije daleko od zone ispadanja i koji je od mogućih 12 bodova iz poslednje četiri utakmice osvojio samo jedan.



PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Vest Hem - Njukasl 1:1 (1:1)

/Doson 32 - Vilok 45+1/

Arsenal - Brentford 2:1 (0:0)

/Smit Rou 48, Saka 79 - Norgard 90+4/

Aston Vila - Votford 0:1 (0:0)

/Denis 78/

Brajton - Barnli 0:3 (0:2)

/Veghorst 21, Braunhil 40, Lenon 69/

Kristal Palas - Čelsi 0:1 (0:0)

/Zijeh 89/

Liverpul - Norič 3:1 (0:0)

/Mane 64, Salah 67, Dijaz 81 - Rašica 48/

Sautempton - Everton 2:0 (0:0)

/Armstrong 52, Long 84/

Mančester Siti - Totenhem 2:3 (1:1)

/Gundogan 33, Marez 90+3 - Kuluševski 4, Kejn 59, 90+5/

Nedelja

Lids - Mančester Junajted 2:4 (0:2)

/Rodrigo 53, Rafinja 54 - Megvajer 33, Fernandeš 45+5, Fred 70, Elanga 89/

17.30: (2,30) Vulverhempton (3,20) Lester (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lids JunajtedlidsMančester JunajtedPremijer ligaRafinjaBruno FernandešHari Megvajer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara