Vakulko na promociji u Rigi (© rigafc.lv)
Vakulko na promociji u Rigi (© rigafc.lv)

Juri Vakulko potpisao za šampiona Letonije

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 16:34

Ugovor do kraja godine

Ništa u Srbiji, ništa u Ukrajini, možda će više sreće imati Juri Vakulko u Letoniji. Omaleni vezista koji je ovdašnjim ljubiteljima fudbala ostao u sećanju po ne baš slavnoj epizodi u Partizanu pronašao je novi klub. Potpisao je za Rigu, aktuelnog šampiona Letonije.

Detalji saradnje nisu objavljeni, mada pojedini sajtovi navode da je Vakulko potpisao ugovor do kraja kalendarske godine kako bi Rigi pomogao u borbi za naslov prvaka. Tim sa Skonto stadiona poslednje tri sezone je osvajao titulu, ali u ovoj zaostaje dva boda za RFS-om – taj klub je bio lane rival Partizanu u kvalifikacijama za Ligu Evrope – a odigrao je dve utakmice više od lidera. Do kraja prvenstva ostalo je deset kola, u Rigi se nadaju da bi 23-godišnji momak iz Odese mogao da im bude od koristi kad se bude lomila sezona.

Izabrane vesti

Biće to prilika Juriju Vakulku da opravda hvalospeve kojim su ga stručnjaci obasipali (pričali da je ukrajinski Ozil) dok je igrao za mlađe reprezentativne kategorije. Tad je slovio za velikog talenata, bio kapiten mlade reprezentacije, pominjalo se da ga je legendarni Andrij Ševčenko preporučio Milanu, ali ne velikoj sceni nikad nije zablistao. Posle Dnjepra je pokušao u Partizanu, po odlasku iz Humske u Arsenalu iz Kijeva i Dnjepru 1, a sad mu je Riga nova stanica.

S obzirom da je „klasa 1997“ možda za njega još ima vremena. U novoj sredini sačekaće ga trojica Srba. bivši vezista Vojvodine Marko Đurišić, te doskorašnji prvotimci Metalca i Javora, Miloš Vranjani i Nedeljko Piščević.



tagovi

RigaLetonijaLetonija 1Juri Vakulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara