Alehandro Grimaldo (Reuters)
Alehandro Grimaldo (Reuters)

Juriće Grimalda pola Evrope, a on bi mogao kod Mitrovića i Lukića u Fulam

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 19:04

Portugalski bek igra sezonu karijere u Benfici, ali ne želi da produži ugovor i na leto će otići sa Luža

Igra Benfika sezonu iz snova, dominira portugalskom Primeirom, hita ka tituli, a kako njeni fudbaleri izgledaju na terenu, deluje da može i do polufinala, možda i finala Lige šampiona. Bez obzira na činjenicu da je Rodžer Šmit uspeo da napravi igračku koheziju kakva odavno nije viđena u taboru Orlova, ne žele baš svi fudbaleri da ostanu u Lisabonu na kraju sezone.

Juriće evropski velikani na leto golgetera Gonzala Ramoša, nudiće Benfici ogromna obeštećenja, ali od Alehanra Grimalda lisabonski velikan neće zaraditi ni centa. Gledajući formu, jedan od najboljih levih bekova Evrope u ovom trenutku je presekao i ne želi da produži ugovor koji ističe za manje od četiri meseca. Dakle, rastanak je neminovan, a Grimalda će pojuriti "pola" Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Za sada još nije iskočilo ime nijednog pravog evropskog velikana, ali spisak interesenata je poduži. Nica je već poslala Špancu unosnu ponudu, ali prema pisanju uglednog Athletic-a, Grimaldovi afiniteti usmereni su ka Premijer ligi. A za sada su opcije Fulam Aleksandra Mitrovića i Saše Lukića, odnosno Notingem Forest.

I u domovini merkaju Grimalda. Za sada se spominju Real Sosijedad i Valensija, ali bi oba kluba, uz dužno poštovanje rezultatima Sosijedada, ozbiljnog konkurenta za Ligu šampiona predstavljali korak unazad u karijeri.

Interesovanje pokazuju i bundesligaši Borusija iz Dortmunda, odnosno Bajer Leverkuzen - zamljak Ćabi Alonso bi voleo da ga vidi u redovima Farmaceuta.

Iza Grimalda je sjajna sezona u kojoj već ima pet postignutih i 13 nameštenih golova u svim takmičenjima. Spektakularan učinak za jednog defanzivca na 35 utakmica u prvenstvu, Ligi šampiona i kupu.

Momak koji ima 27-godina i tržišnu vrednost 25.000.000 evra našao se na širem spisku Luisa de la Fuentea za utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024 godine koje će Španija igrati protiv Norveške i Škotske.

Bez obzira što je rešio da ode, Grimaldo je maksimalno fokusiran na aktuelnu sezonu što pokazuje iz utakmice u utakmicu, takođe i u dvomeču osmine finala Lige šampiona sa Klub Brižom u kojem je odigrao svih 180 minuta. Ali ko god da ga ubedi na leto, ubošće pravu premiju.


tagovi

Alehandro GrimaldoBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara